2024. április 18., csütörtök

Olivér megérkezett a Bethesda Gyermekkórházba

Pál Gajódi Olivér és édesanyja, Tímea ma délelőtt megérkeztek a budapesti Bethesda Gyermekkórházba. A kicsi fiú mentőautóval utazott fel a célba, természetesen orvosi felügyelet mellett, a szükséges lélegeztetőgépre kapcsolva. Az utazás zökkenőmentes volt, olyannyira, hogy a gyermek tudott közben másfél órát aludni is.

Nagy lépés vár rá a következő három hétben, ugyanis az orvosok és az ápolók, akik fogadták őket, azon fognak dolgozni, hogy a kis beteg minél hosszabb ideig képes legyen az önálló lélegzetvételre. Ahhoz, hogy a Zolgensma nevű génterápiát megkapja, ennek sikerülnie kell legalább tizenkét órán át. A csillagszemű fiúnak ez most nagyjából tizenöt percig megy önerőből, tehát nagy feladat vár rá. Harc, amit meg kell nyernie.

Olivér átesett egy koronavírus-teszten, és most az intenzív osztályon várja a további kivizsgálásokat. Ezt követően a budapesti kórházban napi többszöri kezelés vár rá – leszoktatás a lélegeztetőgépről. Közben az anyuka ott tud vele lenni, támogatni, segíteni őt, az éjszakákat pedig a szomszédos anyaotthonban fogja tölteni. Tímea lapunknak elmondta, most már mindannyian megnyugodtak, és reménytelien tekintenek az előttük álló napokra.

A gyermek gyógyulásáról és a terápia alakulásáról napilapunk hasábjain továbbra is rendszeresen tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.