2024. április 25., csütörtök
IPSOS–FELMÉRÉS

Az egyház, a katonaság, az államfő után a válságtörzsben bíznak leginkább a szerbiai polgárok

A köztársasági Válságtörzs népszerűsége továbbra is magasfokú, még akkor is, ha munkáját sok bírálat éri – derül ki az Ipsos Strategic Marketing friss felméréséből. A 021.rs honlap idézi Marko Uljarevićet, az intézet igazgatóját, miszerint a felmérés arra mutat rá, hogy a polgárok bizalma legnagyobb az egyház iránt, majd következik a katonaság, az államfő, és ezután negyedik helyen szerepel a köztársasági válságstáb.

Uljarević a Pink Televízión kijelentette, hogy a válságtörzs nehéz helyzetben igyekszik a helyzet magaslatán állni, miközben állandó támadásoknak van kitéve, épp ezért az utóbbi hónapokban vesztettek népszerűségkükből. Rámutatott, hogy a járvány kitörésekor még az egészségügyi dolgozók voltak a legnépszerűbbek, az emberek 70 százaléka bízott meg bennük, máig ez az arány is megváltozott, noha az emberek többsége továbbra is hisz az egészségügyieknek.

A koronavírus elleni védőoltásról szólva Uljarević kifejtette, hogy annak az egészségügyi dimenzióján túl geopolitikai és gazdasági vonatkozásai is vannak.