2024. március 29., péntek

Beruházások Šid idegenforgalmába

Dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár munkalátogatást tett Šiden, ahol találkozott a község elnökével, Zoran Semenovićtyal.

A megbeszélésen megvitatták az aktuális témákat, a gazdaság jelenlegi helyzetét és körülményeit, az idegenforgalom problémáit, a munkaerőpiacot, illetve a gazdasági migrációt. Szó esett azokról az értékes turisztikai, infrastrukturális és kulturális erőforrásokról és lehetőségekről is, amelyek a község rendelkezésére állnak, és amelyekbe jelentős forrásokat fektetnek be az elkövetkező időszakban.

A titkár szerint a helyi önkormányzatok képviselőivel való találkozó hozzájárul az együttműködési stratégia kiszélesítéséhez.

– Terveink szerint Šid önkormányzata, valamint a Vajdaság területén található más települések és városok a Vajdasági Turisztikai Szervezet segítségével megfelelő marketingképzésben fognak részesülni, olyanban, amely segítségével a helyi turisztikai szervezetek a mostaninál hatékonyabb módon mutathatják be kínálatukat, elsősorban a hazai piacon – mondta Ivanišević. Hozzátette, hogy a titkárság a foglalkoztatást növelő pályázaton keresztül is segíti a helyi önkormányzatot azokban a szegmensekben, amelyeket a község igazgatása elismert, és amelyek ösztönzést érdemelnek.

Zoran Semenović szerint nagy segítséget jelent a titkárság ösztönző intézkedéseinek bemutatása, valamint az a tény, hogy van kezdeményezés a község turisztikai és termelési képességeinek javítására. Biztos abban, hogy javulni fog a város idegenforgalmi kínálata.