2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Nem lesz El Clásico a döntőben

A bilbaói Athletic teljesen megérdemelten 2:1-re legyőzte a Real Madridot a spanyol szuperkupa elődöntőjében, így eldőlt, hogy vasárnap este Barcelona–Athletic finálét rendeznek. A baszkoknál Raúl García már az első félidőben duplázott, így a folytatásban csak az volt a kérdés, hogy meg tudja-e tartani előnyét a Bilbao. A hajrában Benzema szépített, de a fővárosiaknak nem volt reális esélyük a fordításra.

Olaszországban a Coppa Italiában további nyolcaddöntős találkozókat bonyolítottak le, amelyeken az Atalanta és a SPAL diadalmaskodott aktuális riválisával szemben. Gasperini legénysége a Cagliarit ütötte ki 3:1-gyel, míg a SPAL a Sassuolót múlta felül két góllal. Angliában az Arsenal–Crystal Palace mérkőzéssel rajtolt el a 18. forduló: az Ágyúsok nem tudták folytatni jó sorozatukat, Artetáéknak most meg kellett elégedniük a gól nélküli döntetlennel és az egy ponttal.

Franciaországban a PSG kispadján ülve Mauricio Pochettino megszerezte pályafutása első trófeáját vezetőedzőként. A párizsi kirakatcsapat a szuperkupa-fináléban a Marseille-t győzte le 2:1-re. Bár az utolsó percek sok izgalmat hoztak, a PSG megtartotta előnyét. Pochettinónak mindössze 11 napot kellett várnia a fővárosiak kispadján, hogy kupaelsőséget ünnepeljen.

Angol bajnokság, a 18. fordulóban: Arsenal–Crystal Palace 0:0. Az élcsoport: Manchester United (–1) 36, Liverpool (–1) 33, Manchester City (–2) 32 pont stb. Francia szuperkupa, döntő: PSG–Marseille 2:1. Olasz kupa, nyolcaddöntő: Sassuolo–SPAL 0:2, Atalanta–Cagliari 3:1. Spanyol szuperkupa, elődöntő: Real Madrid–Athletic 1:2.