2024. április 26., péntek
KERÉKPÁROZÁS

Letöltendő a doppingolónak

Kétéves letöltendő börtönbüntetésre ítélték rendszeresen elkövetett csalásért Stefan Denifl osztrák olimpikon kerékpárost. Az innsbrucki bíróság tájékoztatása szerint a 33 éves sportoló a büntetéséből 16 hónapot felfüggesztve kapott. A vád szerint a 2017-es Vuelta a Españán szakaszgyőztes kerekes 2014 és 2018 között rendszeresen élt vérdoppinggal. Ügyvédje kijelentette, hogy Denifl egy térdsérülés utáni rehabilitáció során kezdett el élni tiltott szerekkel, s ezek nélkül „lehetetlen a kívánt teljesítményt elérni a profi kerékpársportban, amelyben amúgy sincsenek teljesen tiszta versenyzők”.

A 2017-es osztrák körverseny bajnoka 2019 júniusában egy társával, Georg Preidlerrel együtt négyéves eltiltást kapott, amiért részesei voltak a több sportágat érintő nemzetközi vérdoppingügynek. A gyanú szerint mindketten kapcsolatban álltak a 2019-es északisí-világbajnokságon kirobbant doppingbotrány központi figurájának tartott német orvossal, Mark Schmidttel.

Nibali Giro–Tour duplát tervez

Vincenzo Nibali tervei szerint a Giro d’Italián és a Tour de France-on indul az idei háromhetesek közül. A Trek-Segafredo 36 éves olasz klasszisa az amerikai csapat beszámolója szerint a május 8-ától 30-áig tartó olasz és a június 26-án kezdődő és július 18-án záruló francia körversenyen száll harcba. Nibali pályafutása során eddig kétszer nyert Girót (2013, 2016), egyszer Tourt (2014) és egyszer Vueltát (2010). Az olasz kiválóság olimpiai részvételéről a járvány miatti bizonytalanságok miatt egyelőre nem született döntés.