2024. április 19., péntek
KORONAVÍRUS

Szerbiában 22 ezer embert oltottak be

A tervek szerint hamarosan óránként 50-100 embert beoltanak 300 oltóponton

Háromszáz oltóponton ötven-száz embert terveznek beoltani óránként Szerbiában a koronavírus ellen – közölte Mirsad Đerlek, az egészségügyi minisztérium államtitkára a Szerbiai RTV műsorán. A terv viszont az, hogy óránként 50-100 embert beoltsanak 300 oltóponton.

Mint mondta, az országban eddig 22 ezer embert oltottak be, és a múlt hét óta 280 ezren regisztráltak a koronavírus-oltásra. Jelezte, hogy a héten újabb vakcinaszállítmányokat is várnak, 250 ezret a Szputnyik V orosz, és 20 ezret a Pfizer-BioNTech német-amerikai vállalat szérumából. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az oltás fennakadás nélkül zajlik, mellékhatások elvétve jelentkeztek.

A következő héten a tanügyi dolgozókat és a médiában dolgozókat is bevonják az oltási prioritást élvezők körébe – mondta Đerlek. Felhívta a polgárok figyelmét, hogy az engedélyezett védőoltások jók, felesleges a félelem, de tudni kell, hogy a kínai védőoltást 18-tól 100 éves korig ajánlják, a Szputnyik V vakcina pedig a 60 évnél fiatalabbaknak alkalmas.