2024. április 19., péntek

15 év börtönt kapott a Speciális Műveleti Egység volt tagja

15 év börtönbüntetésre ítélték Predrag Dangubićot, a Speciális Műveleti Egység (JSO) volt tagját a pljevljai Radovan Laketić (37) meggyilkolásáért és illegális fegyvertartásért.

A fellebbviteli bíróság minden fellebbezést elutasított, és megerősítette a belgrádi legfelsőbb bíróság első fokú ítéletét, amely Dangubićot tavaly júniusban 15 év börtönbüntetésre ítélte gyilkosság és illegális fegyvertartás miatt – jelentette be a Fellebbviteli Bíróság.

Mint írják, Dangubić 2018. június elsején éjjel megölte Laketićet az épület előtt, ahol élt. A parkolóban várta, miután Laketić kiszállt az autójából, Dangubić hátulról odalépett hozzá, és többször meglőtte. Amikor Laketić menekülni próbált, Dangubić tovább követte, majd a férfi hasra esett, a vádlott pedig fejbe lőtte és elmenekült.

A 2018. június végi letartóztatás után a média arról számolt be, hogy Dangubić 1997-től 2003-ig a Belügyminisztérium alkalmazottja volt, pontosabban a Speciális Műveleti Egység tagjaként tevékenykedett, de több mint 17 évvel ezelőtt elbocsátották szolgálatától.

Radovan Laketić 2018 elején kábítószer-kereskedelem miatt nyolcéves büntetés letöltését követően szabadult a börtönből.