2024. április 25., csütörtök

Szexuális bántalmazás miatt előállítottak egy neves belgrádi professzort

A rendőrség előállította Miroslav Mika Aleksićot, egy neves belgrádi színitanoda tulajdonosát, professzorát, mivel több fiatal nő feljelentette nemi erőszak, illetve szexuális zaklatás miatt.

Közöttük van Milena Radulović (26) fiatal színésznő, aki a Blic napilapnak elmesélte, hogy Aleksić nagykorúsága előtt többször is megerőszakolta, most pedig több kiskorú lánnyal tett ellene feljelentést nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt, akik hozzá hasonlóan jártak.

– Hat éve voltam már a tanodájában, amikor megerőszakolt. 17 éves voltam. Ez nem csak egyszer történt meg. Megismétlődött – nyilatkozta a Blicnek. Majd hozzátette, hogy ez nem csak vele történt meg, hanem a tanoda tulajdonosa évtizedek alatt rendszert alakított ki a kislányok bántalmazására.

Ebbe a neves és köztiszteletben álló színésztanodába 5-6 éves kortól legfeljebb 13 éves korukig írathatók be a gyerekek. Milena Radulović 11 évesen került a tanodába. Mint elmondta, a tanodában rend és fegyelem volt, sokat dolgoztak, minden nap imádkozással kezdődött. A tanár úgy intézte, hogy még csak a gyanú sem merüljön fel, mit tesz több tanítványával.

A fiatal lányok és nők az őket ért bántalmazásról nem kívántak nyilvánosan beszélni, csak a rendőrségnek mondták el a részleteket.