2024. március 28., csütörtök

Hatan lélegeztetőgépen Szabadkán

Csökkent a kórházban ápoltak száma

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet jelentése szerint a járványhelyzet a tartomány egész területén továbbra is rendkívülinek tekinthető. Szabadkán hosszabb ideje ezer alatt van a regisztrált aktív koronavírus-fertőzöttek száma.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet pénteki adatai szerint az észak-bácskai körzetben 24 óra alatt 34 személynél állapították meg a koronavírussal való fertőzöttséget. A legtöbb új fertőzöttet, 27-et Szabadkán regisztrálták.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A Szabadkai Közkórház pénteki adatai szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében az elmúlt 24 órában 42 vizsgálatot végeztek el. Kilenc beteget további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt tizenhat, korábban a kórházban ápolt pácienst engedtek haza; ők az elkövetkezőkben otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

A kórház Covid-részlegében jelenleg 88 beteget ápolnak. Az intenzív osztályon hat személy gépi lélegeztetésre szorul.

Azon polgároknak, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, a Szabadkai Egészségház két Covid-rendelőjében kell jelentkezniük. A Harambašić, valamint az Eugen Kumičić utcában lévő rendelő mindennap 7 és 22 óra között áll a páciensek rendelkezésére.