2024. április 25., csütörtök

Csökkent az utasok száma

Stabilizálódott a sofőrök száma a Subotica-transnál

A Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat utasainak száma a felére csökkent, viszont a hosszabb ideje megoldásra váró probléma, a sofőrhiány, úgy tűnik, megoldódott – minderről a Szabadkai Televíziónak nyilatkozott Igor Prlja, a közvállalat közlekedésügyi igazgatója.

A 2020-as esztendő a tömegközlekedéssel foglalkozó vállalatokat érzékenyen érintette, és a koronavírus-járvány következtében továbbra is kevesebben választják a tömegközlekedési eszközöket.

(Gergely Árpád archív felvétele)

(Gergely Árpád archív felvétele)

– Szemmel látható az utasok számának csökkenése, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a korábban megszokott számokhoz képest ötven százalékkal alacsonyabb az utasok száma. Bízunk abban, hogy ha az iskolákban kezdetét veszi a második félév, növekedni fog az utasok száma, illetve abban is reménykedünk, hogy a munkafeltételek javulásával, és annak köszönhetően, hogy mind több vállalatba térnek vissza a munkások, a kiadott havi bérletek száma is emelkedni fog – fogalmazott Igor Prlja.

A közvállalat képviselője emellett arról is szót ejtett, hogy pillanatnyilag elegendő számú sofőr dolgozik a cégnél.

– Jelenleg van elegendő számú sofőrünk. A helyzetünk ebből a szempontból stabilnak mondható, és a sofőrök nem is tervezik, hogy elhagynak bennünket, sőt megnőtt a munkavállalók érdeklődése a cégünk iránt. Mindent összevetve elégedettek lehetünk a jelenlegi helyzetünkkel – mondta Igor Prlja.

A közvállalat nem tervezi járatainak csökkentését a közeljövőben. A járványügyi előírások továbbra is érvényben vannak, vagyis a buszokon kötelező a maszkviselés és az egymás közötti távolságtartás. A Subotica-trans illetékese emellett azt javasolja az utasoknak, hogy utazásaik során használják az elektronikus pénztárcát, ezáltal elkerülhetik a sofőrrel való érintkezést.