2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Kiesett a Bayern!

Óriási meglepetésre még a nyolcaddöntőbe sem jutott be a müncheni Bayern a német kupaküzdelmekben, miután a másodosztályú Kiel tizenegyespárbajban 6:5-re legyőzte a bajorokat. A rendes játékidőben a bőrgatyások kétszer is vezettek, de a hazaiak kétszer egalizáltak. A büntetőknél a csereként beálló Roca hibázott, míg a Bundesliga 2-es csapatnál mindenki bevette Neuer kapuját.

Spanyolországban a szuperkupa-elődöntőben a Sociedad és a Barcelona szintén tizenegyescsatát vívott: a katalánok kapusa, Ter Stegen két büntetőt hárított, egy baszk lövés pedig a kapufát találta el, míg a gránátvörös-kékeknél „csak” De Jong és Griezmann hibázott. A fináléba a Barcelona jutott be, ellenfele pedig a Real Madrid–Athletic párharc győztese lesz. Az olasz kupaküzdelmekben az Inter és a Juventus is hosszabbítás után kvalifikálta magát a következő körbe, a Napoli pedig ötgólos meccsen diadalmaskodott az Empoli felett.

Angol bajnokság, a 18. fordulóban: Manchester City–Brighton 1:0, Tottenham–Fulham 1:1. Az élcsoport: Manchester United (–1) 36, Liverpool (–1) 33, Manchester City (–2) 32 pont stb. Német kupa, 1/16: Kiel–Bayern 2:2 (11-esekkel 6:5). Olasz kupa, nyolcaddöntő: Fiorentina–Inter 1:1 (hosszabbítás után 1:2), Napoli–Empoli 3:2, Juventus–Genoa 2:2 (h. u. 3:2). Spanyol szuperkupa, elődöntő: Sociedad–Barcelona 1:1 (11-esekkel 2:3).