2024. április 25., csütörtök
FÉRFI VB, EGYIPTOM

Döntetlen a szomszédok meccsén

Az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság csütörtöki, második napján hét mérkőzést rendeztek, a sort a Fehéroroszország–Oroszország találkozó nyitotta, amely végig szoros csatát hozott, és 32:32-es döntetlennel zárult. Az orosz csapatot a doppingvétségekből adódó eltiltás miatt hivatalosan az Orosz Kézilabda-szövetség csapatának hívják a tornán, a nemzeti lobogó helyett a nemzetközi szövetség (IHF) zászlaja alatt játszanak, és annak himnuszát használják a meccseik előtt. A játékosok és Velimir Petković szövetségi kapitány csendes tiltakozásuk jeleként a mérkőzések során a mez alatt az orosz zászlót és a címert viselik. „Nem mutathatjuk meg ezeket, de érezni fogjuk. Minden sportoló számára nagy öröm, ha a hazáját képviselheti. Én is viselni fogom, pedig nem vagyok orosz” – mondta a bosnyák származású, német állampolgárságú edző.

A szerdai nyitómérkőzésen házigazda Egyiptom 35:29-re legyőzte Chilét.

A magyar válogatott ma 20.30-kor a Zöld-foki Köztársaság válogatottja ellen kezdi meg szereplését a világbajnokságon, a meccset az M4 Sport és az Arena Sport 5 élőben közvetíti. Az afrikaiak koronavírus-fertőzés miatt hat játékosuk és szövetségi kapitányuk nélkül érkeztek szerdán Egyiptomba, karanténba kerültek, s elképzelhető, hogy a mérkőzésig további játékosok „dőlnek ki a sorból”.

1. forduló, G csoport (Kairó): Egyiptom–Chile 35:29. H csoport (Alexandria): Fehéroroszország–Oroszország 32:32.

Görögország is megvan

Szerbia válogatottja 10 góllal, 31:21-re legyőzte Görögországot a 2022-es férfi Eb selejtezőjében. Az 1. fordulóból pótolt nagybecskereki találkozón remekül játszott a Toni Gerona irányította együttes, a mezőny legeredményesebbje Bogdan Radivojević volt 8 találattal. A válogatott januári szereplésének köszönhetően vezeti csoportját.

Az 1. fordulóból pótolt mérkőzésen: Szerbia–Görögország 31:21. Az állás: Szerbia (3 mérkőzés) 5, Franciaország (2) 1, Belgium (0) 0, Görögország (1) 0 pont.