2024. március 28., csütörtök

Ružić: Az oktatási rendszer készen áll a tanév folytatására

Egy hónapnyi szünet után hétfőn több százezer általános- és középiskolás diák tér vissza az iskolapadokba. Branko Ružić oktatásügyi miniszter a Szerbiai RTV műsorában elmondta, hogy az oktatási rendszer készen áll a tanév folytatására. A gyermekek és a tanügyi dolgozók felelősségteljes viselkedésének köszönhetően az iskolákban nem terjedt jelentősen a fertőzés.

„A rendszer nagy életerőről tanúskodott az előző időszakban. Bebizonyította alkalmazkodóképességét. A gyerekek nagyfokú felelősségvállalást mutattak, a tanügyi dolgozók pedig – bár a speciális körülmények között túlterheltek voltak – nem csak felelősséggel, hanem elkötelezettséggel viszonyultak a munkához” – mondta a tárcavezető, aki hozzátette, hogy az idén is megtartják a kisérettségit Szerbiában.

Rámutatott, hogy a Válságstáb döntését a kormány is megerősítette, így január 18-án a szeptemberi modell szerint folytatódik az oktatás.

Ružić elmondta továbbá, hogy 0,05 és 0,08 százalék között mozgott a fertőzött diákok száma, ami a tanügyi dolgozókat illeti, még mindig nem haladja meg az egy százalékot. „A korábbi időszakban az alkalmazottak körülbelül 2–2,5 százaléka volt fertőzött” – tette hozzá.

Nyitókép: (Fotó: Pixabay)