2024. március 28., csütörtök

Olivér hétfőn utazik Pestre

Első kézből tudtuk meg a jó hírt, miszerint Pál Gajódi Olivért a megbeszélt január 25-ei időpont helyett már most hétfőn, azaz 18-án fogadják a budapesti Bethesda Gyermekkórházban. Mindezt az Elimo Hálakő Alapítvány szervezte meg, amely már az eddigiekben is segítette a kis Olivért a gyűjtésben, és a továbbiakban, a terápia ideje alatt is mellette állnak majd – tudtuk meg Gajódi Tímeától, Olivér édesanyjától, aki elmondta, gyermekével hétfőn hajnalban indulnak a nagy útra, mivel 11 órakor már ott kell lenniük. Lélegeztetőgéppel és váladékleszívó-géppel felszerelt mentőautóval és orvosi kísérettel fognak utazni, így szavatolva a biztonságos körülményeket a kicsi számára, akire első lépésként háromhetes kezelés vár.

– Gyermekünk végre elindulhat a gyógyulás útján. Egyszerre van bennünk izgalom és hála. Bízom benne, hogy az elkövetkező három hét eredményes lesz, mert azt követően Olivér rövidesen megkaphatja a Zolgensma génterápiát is! Pakolom a kis ruháit a bőröndbe, és közben már a jövőben kalandoznak a gondolataim: szinte látom, ahogy megteszi az első önálló lépéseket – fogalmazott lapunknak nyilatkozva az édesanya.

Olivér tehát már hétfőn megérkezik Budapestre. A gyógykezelésről, valamint a kis beteg egészségi állapotáról, gyógyulásáról olvasóink továbbra is folyamatosan értesülhetnek majd lapunk hasábjain.