2024. április 25., csütörtök

Közvállalatok napirenden

Tegnap ülésezett az óbecsei képviselő-testület

15 perc alatt 8 napirendi pont – rekordrövidségű ülést tartott tegnap Óbecsén a községi képviselő-testület. Többek között a közvállalatok idei munkaprogramjai és pénzügyi tervei vita nélkül, itt-ott egy-egy kósza, tartózkodó szavazattal kerültek pillanatok alatt elfogadásra.

Az alig több mint ezer ügyféllel együttműködő Toplana Közvállalat az idei évben 15,3 millió dinárt kap a községi költségvetésből beruházási célokra. Érdeklődésünkre Dejan Vuković igazgató elmondta: a 2021-es évben a Toplana legfontosabb beruházása a Csuka Zoltán utcán át vezető távhőhálózat felújításának a folytatása lesz – ezzel szeretnének minél jobb és folyamatos szolgáltatást biztosítani a SKOJ hét titkára lakótelepnek, valamint a rendőrállomásnak is. Az igazgató azt is kiemelte, hogy a Toplana az idén nem emeli az árat.

A Vodokanal Közvállalat igazgatója, Zoran Grbić arról számolt be, hogy a községben az idei évben is folytatódik a csatornahálózat bővítése. A Szerbia 2025 elnevezésű nemzeti beruházási programnak köszönhetően a remények szerint belátható időn belül minden utcában megépül a szennyvízrendszer, de a polgárokat arra is rá kell majd bírni, hogy használják ezt a hálózati rendszert. Mivel az eddigi tapasztalatok e tekintetben nem túl biztatóak, a közvállalat az önkormányzattal együttműködve egy olyan határozat elfogadtatásán dolgozik, amely arra kötelezné a szennyvízhálózattal rendelkező utcák lakóit, hogy az emésztőgödrök helyett a vezetékes rendszert használják. A hálózaton végzett munkálatok mellett a Vodokanal az idén is négy kutat fog revitalizálni, és két új kutat is kifúrnak majd.

Az ülésen a Komunalac Közvállalat munkaprogramját és pénzügyi tervét is elfogadták a képviselők.