2024. március 29., péntek

Táblára jutott a kapitány

Szerbiának nyolc (hat férfi és két nő), Magyarországnak pedig három (2+1) képviselője lesz a február 8-án Melbourne-ben kezdődő Australian Openen. Az alanyi jogon táblás címvédő Novak Đoković, továbbá Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović és Györe László mellett ott lehet a szerb válogatott nemrég kinevezett kapitánya, Viktor Troicki, a nőknél pedig Nina Stojanovićon kívül Olga Danilović, míg a magyar tábort Fucsovics Mártonon és Balázs Attilán kívül egyesben Babos Tímea is erősíti. Troicki, Babos és Danilović tegnap túljutottak a selejtező utolsó akadályán, míg Nikola Milojević a 2. fordulóban, Aleksandra Krunić a döntőben veszített.

Tegnap hirdették az idény első bajnokait is. A férfiaknál a 2021-es év első trófeáját Antalyában az ausztrál Alex de Minaur vehette át, ami 4. ATP-titulusa, míg a nőknél a fehérorosz Arina Szabalenka Abu-Dzabiban zsinórban harmadik, összesen 9. serlegét ünnepelhette. Az este még Delray Beachben volt döntő, ahol a lengyel Hubert Hurkacz és az amerikai Sebastian Korda csaptak össze.

DOHA. – Az Australian Open selejtezőjében, férfiak, 2. forduló: Ferreira–Milojević 2:6, 6:1, 6:4. A tábláért: Troicki–Stebe 6:4, 6:2.

DUBAJ. – Az Australian Open selejtezőjében, nők, a tábláért: Babos–Schmiedlová 6:2, 6:7, 6:2, Danilović–Raina 6:2, 3:6, 6:1, Sherif–Krunić 6:1, 6:2.

ANTALYA. – A férfitorna döntőjében: De Minaur–Bublik 2:0 – feladás.

DELRAY BEACH. – A férfitorna elődöntőjében: Korda–Norrie 6:3, 7:5, Hurkacz–Harrison 7:6, 6:4.

ABU-DZABI. – A női torna döntőjében: Szabalenka–Kudermetova 6:2, 6:2.

HAMBURG. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Bondár–Lys 6:2, 7:5.