2024. április 26., péntek

Négy villanás

1.) Szlancsik szobrai? Szlancsik Árpádnak volt már egyéni kiállítása Berlinben, Szlovéniában, Horvátországban, Belgrádban, Újvidéken, Szabadkán a 2019-es Desiré-fesztivált nyitották meg műveinek kiállításával. Nagyon örülök, hogy felfedeztem a magam számára alkotásait, s meggyőződésem, érdemes odafigyelni erre a nagy kaliberű alkotóra. Mindenkinek ajánlom, látogasson el a Facebook-oldalára, a honlapjára (alkotói profiljára), érdekes felfedezéseket tehet. Többek között egy vasból készült hangyát is – sajátos megfogalmazásban, a kellő művészi plusszal. Mind „nehezebb” médiummal dolgozik az alkotó, úgy látszik nem fél a kihívásoktól, ezért lenne jó, ha ennek arányában ismernék el, értékelnék a munkáit. A kontroverz Szlancsik Árpád esetében nem lebecsülendő az extrém: fémből, fából, műanyagból készít szobrokat, figurákat, a deviancia, a torz esztétika a sajátja… persze nem ez az egyetlen művészeti irányvonala a poszt-poszt-poszt-poszt-hozzáállású férfiembernek (46 éves), rengeteg objektív művészeti remeket hoz létre, tükröt tartva a társadalom elé. És mögé is.

2.) A világ és benne az ország – á la Monthy Python a kifordított bunda – mai állapotáról: A szerencsétlen rendőr és a mágnás-maffiózó: A lebukott rendőrt letartóztatták, mert lecsukatott egy elegáns maffiózót.

3.) Ternovácz Áron kollégánk igen kellemes meglepetésben részesített: állásfoglalása és éles meglátásai, valamint egészséges hozzáállása abszolút dicséretes. Hát még egy olyan globálisan elcs….tt világban, ahol szinte minden médium a lebutítást szolgálja,. Elég belenézni a bulvársajtó termékeibe, vagy épp egy „valóság”-show-ba. A felmerülő kérdés: ha egy öntudatra ébredt gépnek érdekében lesz elégetni az összes hiteles forrást, könyveket aztán úgy manipulál a köznéppel, ahogy csak akar. elhitetni a népet a „csodákkal, amelyeket tesz” a fenevadnak (is) nevezett, központi számítógép, mert, valljuk be, a Google keresőmotor pl. 11,500 találatával 1.14 másodperc alatt kb. csodaszámba ment volna még alig 35 éve is… egy, fejlett technológiákkal még meg nem ismerkedett nép minden bizonnyal „csoda”-ként könyvelné el magában, mi mindenre használható (videófelvételre és stb.-re is), képes egy egyszerű laptop.

Ternovác pedig szép leckét is ad bátorságból, a szív valódiságáról. Tanúságot tesz tényleges elragadtatásról. Igaz, a mai időkhöz mérten, hisz a tüzes hit/elragadtatás, jövő-víziók Jézus korában még 100.000 fokosak, azóta pedig csak hűlnek, hűlnek… Egy jéghideg sivatag lettünk, és ha újra eljön, a Mosiah (Messiás), én emberhez méltó formában várom, és emberhez méltóan az újtestamentom is teljesen prófétikus: állítólag Jézus tűzzel fog jönni. Ezért fontos, hogy vannak olyanok, akikben, mint kollégánkban is, már felébredt „a nagy ember”, az önálló, segítő, józan, bátor. Ahogyan a Ji-King mondaná – az Igaz Ember. Hisz minden józan ember látja, hova vezet, és miért fogant a genderelmélet is: ne szaporodjanak a tegnapig jóléti tásadalmakban az emberek, ne rontsák a levegőt a bolygón, pedig közben csupán Texas állam gazdasága el tudna látni 12 milliárd ember összes igényét… de „ők” inkább a tengerbe öntik a búzát, s mesterségesen dagasztják fel az árakat.

És épp ezért kellene odafigyelnünk mindannyiunknak a fiatalabb generációkra, mert a végidők vészes gyorsasággal kopogtatnak az ajtón/kapuinkon, s hogy bármit is tehessünk a teljes megsemmisülés ellen, össze kell fognunk fiataljainkkal…, akik nem is emlékeznek a számítógép nélküli életre… úgy, ahogy én már szinte nem is emlékszem a TV nélküli életre. Minden eszközzel megpróbálják őket berántani ebbe a könyörtelen, agyszuvasoddást okozó, szem- és gerincrontó gépezetbe.

Hogy ne legyek folyton nyivákoló vészmadár, elmondom, hogy a jövőben semmi nem kell a fizetéshez, az arcbeazonosító programoknak „hála”, ha az emberek bevállalják, hogy pár számsor legyenek, olyan szürkék, mint a windows, (– mert ez a globalizmus randa arca: belegyúrni az embereket egy arctalan tömegbe, büdös masszába). Már jó ideje gyűjtenek rólad/rólunk adatokat Wind.10-es kreátorai, amely direktben küldi őket, hacsak a (settings) Gépház alatta start-menüben ki nem kapcsolod az adatvédelem menüpont/cimke alatt az „adatok küldése Microsoftnak-ot”. Az pedig egy óriási illúzió, hogy vannak szabad programok, tartalmak a weben, vannak jó forrásanyagok, böngészők stb., hisz mindegyik rossz!!! Az óriáscégek meg már 2005-ben fuzionáltak, a Google a Yahoo!-val stb. Építik a kvantumszámítógépet, nagyon konkrétan, és nagyon eltökélten. Az ilyen munkatempó általában fegyverkezési versnyre utal, sajnos. Amit a hagyomámyos iskolarendszerekben persze nem tanítanak (, pl. a piramisok titkait, a Gaia ismeretterjesztő sorozata) de az öntudatra ébredt MI (találgatás) átveszi az irányítást, be tud azonosítani feltöltött képek alapján, a legfontosabb okmány a személyi léve, chippel, aminek holléte cm-re pontosan lekövethető.

4.) Az igazi gyomros:

Ha mi nem tartjuk vissza gép szubtilis erőszakát, senki sem fogja, mert máris arra biztat, hogy kémkedjünk a szomszédaink ellen, és jelentsük fel őket rögtön, ha valami „rendelleneset” észlelünk.

Dér Csaba pedig a hidegvérű gyilkos, aki hangtompítós fegyverrel végzett áldozatával az egyik elmúlt télen, Belgrádban, az autójából nyugodtan kiszállva, surranó léptekkel megközelíttette a másik járművet, s 5-10 másodperc alatt már kész is volt „a munkával”. Tehét az igazi gyomros itt jön: véletlenszerűen (ha nem is hiszek a véletlenekben), hallom – Dér jól elagyabugyálta a nőgyilkos cellatársát.

De kell-e egyáltalán a homoszexuálisonak, gender-ideológusok egyre növekvő táborának a világ 8. csodája? Nem szaporodnak, de a táboruk egyre csak nő, míg Andy Warhol nagyon precíz mondata bevált máris. „A jövőben mindenki híres lesz? Öt percre.”

Ilyen nő-bosszuló alak, és vajon hogyan fogadják majd nemtársuk életének kioltójának megfeneklettségét?Az LBNGT-alanyok?

Szerintem egy-egy egészséges emberben élnek az – lezserül mondom most – ösztönök, és intuitíven megáldott állapotok, mert az embernek törekednie kell a tökéletességre, a teljességre, és ha a szemekbe könnyeket csaló életrajzi adatokkal körülírt Hamvas Béla-életre emlékeznek, aki Weöres Sándor tulajdonképpeni mestere (is) volt… A legenda szerint az alkotói lázában W.S., attól sem riadt vissza, hogy elmenjen szándékosan nemi betegséget felszedni, a csodás Károlyi Amitól más, pénzért vásárolt ölelésekbe, mert a kankó idült fázisában lázálmokat, hallucinációkat, egyszóval: őrületszerű állapotot vált ki. W.S. szerint szinte minden nagy költőnkre jellemző valamiféle „lelki zavar” de az ő költészetében a látomások üzemanyaggá alakítása, és a „feloldozás” csakis úgy történhet meg, hogyha az ember megtanult megbocsátani: elsősorban saját magának, természetesen. És csak utána a sérelmet okozó embertársainak is. Mert abban is van valami pozitív, ha hiszünk abban, hogy az emberek képesek a jóra, sőt szívük mélyén megszólíthatóak.