2024. április 18., csütörtök

Felavatták Magyarország első ipari 5G magánhálózatát

A Huawei Technologies Európai Ellátó Központjának pátyi telephelyén elindult Magyarország első, valós termelési környezetben működő ipari 5G magánhálózata, amely a vállalat gyártási-logisztikai folyamatait segíti. A rendszert Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára mutatta be.
Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár elmondta, hogy a kormány örömmel és nagy érdeklődéssel figyeli az 5G technológiára épülő megoldások fejlődését. Hozzátette, hogy a magyarországi 5G technológia felhasználásának mérföldköve a mostani átadás, ahol ipari, logisztikai célokat szolgál ki a szélessávú adatkapcsolaton alapuló fejlesztés.
Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója elmondta: a vállalat világszerte úttörő szerepet játszik abban, hogy a következő generációs mobilhálózati technológia minél előbb elterjedhessen, és előnyeit a végfelhasználók és az üzleti élet szereplői is kihasználhassák.
A Huawei Technologies Hungary közleménye szerint a pátyi létesítményben több ütemben megvalósuló, Ipar 4.0 alkalmazásokat támogató megoldással hatékonyabbak, biztonságosabbak és költséghatékonyabbak lesznek a termelési, a raktározási és az anyagmozgatási folyamatok. A telephelyen már most az 5G-alapú logisztikai rendszerbe kapcsolt önvezető targoncák üzemelnek, amelyek emberi beavatkozás nélkül végzik a raktári műveleteket. A közeljövőben számos új technológiai megoldással bővül a rendszer.