2024. március 29., péntek

Őrizetben a verekedő hölgy

A palánkai rendőrség dolgozói letartóztattak egy 24 éves nőt, alapos a gyanú, hogy tegnapelőtt este megvert egy 38 éves, helybeli lakost. A bűnvádi feljelentésben az áll, hogy a megtámadott férfi a gyanúsított házában tartózkodott, miután a nő kizavarta az utcára. Amikor megpróbált visszajönni, megverte és megrugdosta, a sértettre a szomszédok futottak rá, látható sérülésekkel feküdt az utcán. A nyomozás folyamatban van.

***


Az újvidéki rendőrség dolgozói tegnapelőtt este bekísértek két fiatalembert, ők a Heréskert városrészben lövöldöztek startpisztolyból. A 18 és 19 éves fiúkat a szomszédok jelentették fel, az incidens a Pirosi úton történt, a rendőrök megtalálták náluk a pisztolyt. Szerbiában az igazinak tűnő, ún. fegyverutánzat forgalmazása és használata tilos, a fiúk a fegyverekről szóló törvénnyel összhangban fognak felelni tettükért, valószínűleg a szabálysértési bíróság előtt.


***

Azonosították a január 9-én, a Heréskert városrészben történt késelés elkövetőjét is. A bűncselekményt könnyebb testi sérülés okozásaként vették jegyzőkönyvbe, egy 16 éves, helybeli fiút combon szúrtak. Kinyomozták, hogy az elkövető ugyancsak Újvidéki, egy 25 éves fiatalember. D. K. most 48 órás rendőrségi őrizetben várja kihallgatását.


***
A nyomozók letartóztatták az 1979-es születésű, čačaki M. S.-t, drogkereskedelemmel gyanúsítják. Átkutatták azt az újvidéki lakást, ahol M. S. bejelentetlenül tartózkodott, 3,7 kilogramm nyers marihuánára bukkantak, a lakásban egy improvizált, mesterséges körülmények közötti marihuannatermesztést lehetővé tevő laboratórium is be volt rendezve. A nyomozók lefoglalták az összes, drogtermesztéshez és szárításhoz használt eszközt, a precíz mérleget is. M. S. 48 órás rendőrségi őrizetben várja kihallgatását.