2024. március 28., csütörtök

Visszatér a közönség a színházba

A Szerb Nemzeti Színház Jovan Đorđević színpadán csütörtökön az opera visszatér a színre, a pravoszláv újév alkalmából pedig gálakoncertre kerül sor – derül ki az intézmény közleményéből.
Aleksandar Stankov színházigazgató elmondta, hogy ez a mostani előadás egyúttal az új szezon beharangozója is lesz. – Az utolsó, újévi történet alkalmából visszatérünk a színre, de egyúttal a közönséget is a színházterembe hívjuk. Azt tervezzük, hogy mindent bemutassunk, ami kínálatunkban van, csak egy kicsit más köntösbe bújtatva – magyarázta Stankov.
A mintegy kétórás előadás során a közönségnek lehetősége lesz hallani a leghíresebb áriákat és nyitányokat a Nabuccótól kezdve a Csárdáskirálynőn át a Trubadurig. A karnagy a Szentpétervárról érkező Mikhail Sinkevi lesz, aki kiemelte, hogy az előadás nagyon érdekesnek mutatkozik, mivel mindegyik színdarab remekmű. – Nagy kihívást jelent a szólisták és a zenekar számára is. A járvány azonban megmutatta, hogy a kultúra fontos a számunkra, és szükséges elmennünk a színházba ahhoz, hogy érezhessük a zene varázsát – mondta Sinkevič.
Belépőket, 1000 dináros áron, a színház pénztáránál lehet megvásárolni, korlátozott számban. Az előadás 19 órakor kezdődik.