2024. április 25., csütörtök

Ezer alatt a fertőzöttek száma Szabadkán

A Szabadkai Közkórház Covid-részlegében 95 betegről viselnek gondot

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet szerdai jelentése szerint a járványhelyzet a tartomány egész területén rendkívülinek tekinthető. Az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma továbbra is magas. Szabadka területén ezer alatt van a regisztrált aktív fertőzöttek száma.

(Gergely Árpád illusztrációja)

(Gergely Árpád illusztrációja)

A Szabadkai Közkórház szerdai jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében az elmúlt 24 órában 59 vizsgálatot végeztek el. Tizenkét beteget további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt tíz, korábban a kórházban kezelt pácienst engedtek haza; ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

A kórház Covid-részlegében összesen 95 betegről viselnek gondot. Az intenzív osztály koronavírusos megbetegedetteknek fenntartott részlegében hét beteget ápolnak, hatan gépi lélegeztetésre szorulnak.

Azon polgároknak, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, vagyis lázzal, légzési nehézséggel küzdenek, köhögnek, mellkasi fájdalmuk van, illetve nem éreznek szagokat és ízlelésüket is elveszítették, továbbra is a Szabadkai Egészségház két Covid-rendelőjében kell jelentkezniük. A Harambašić, valamint az Eugen Kumičić utcában lévő rendelő mindennap 7 és 22 óra között áll a páciensek rendelkezésére.