2024. április 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Alsóházi rangadók

Nincs szünetnap az európai topligákban, hiszen a járvány átalakította a versenynaptárat: a bajnokságok többsége valamelyest késve indult, de idő előtt be kell fejezni, mert 2021-ben a tervek szerint megrendezik a labdarúgó-Eb-t. Bár tegnap már új fordulót kezdtek a legjobbak, hétfőn este alsóházi rangadókat rendeztek Olaszországban és Spanyolországban. A Serie A-ban a kiesés elől menekülő Spezia kisebb meglepetésre otthon tartotta a három pontot a Sampdoria ellen, ezzel valamelyest fellélegezhet a klub. A La Ligában az Elche és a Getafe vívott vérre menő csatát. Mindkét együttes rossz szériában van, ennek most a vendégek tudtak véget vetni, miután idegenben 3:1-re diadalmaskodtak. A sereghajtó Huesca sokáig tartotta magát a Betis ellen, de Mandi a 78. minutumban megtörte a gólcsendet. Hiába kerültek emberelőnybe a hazaiak, a sevillai vendégek a 93. percben Sanabria találatával lezárták a meccset. Az Huesca a vereséggel egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül: a bennmaradást érő 17. pozíció már 6 egységnyire van a csapattól.

A sereghajtó nem tudta megállítani a sevillai Betist (Fotó: Beta/AP)

A sereghajtó nem tudta megállítani a sevillai Betist (Fotó: Beta/AP)

Angliában a legjobb 64 között további egy mérkőzést bonyolítottak le: a West Ham minimális arányban felülmúlta alacsonyabb osztályú ellenfelét.

FA-kupa, 1/32: Stockport–West Ham 0:1. Olasz bajnokság, a 17. fordulóban: Spezia–Sampdoria 2:1. Az élcsoport: Milan 40, Inter 37, Roma 34 pont stb. Spanyol bajnokság, a 18. fordulóban: Elche–Getafe 1:3, Huesca–Betis 0:2. Az élcsoport: Atlético (–3) 38, Real Madrid 37, Barcelona 34 pont stb.