2024. március 28., csütörtök

Hat év börtönbüntetés a hegedűtolvajoknak

A temerini Nenad Simetićet (51) két, az ópazovai Predrag Jovišićot (43) pedig négy év börtönbüntetésre ítélte az óbecsei alapfokú bíróság, vagyis összesen hat év börtönbüntetést kaptak Lajkó Félix hegedűművész értékes hangszerének az ellopásáért – jelenti a Novosti. Az ítélet nem jogerős. 

Mint ismeretes, a vád szerint a két tettes 2019. november 1-jén Péterrévén ellopta Lajkó Félix értékes hegedűjét. Míg a művész feleségével a helyi temetőt látogatta, a tettesek elemelték autójából a hangszert. Másfél hónappal később találtak rá a szerémségi Novi Banovci faluban. Becslések szerint a hangszer 250.000 eurót ér, és tizenöt van belőle a világon.

Lajkó Félix tavaly januárban, a hegedű átvételekor azt nyilatkozta, hogy már lemondott a hangszerről, és nagyon hálás az újvidéki rendőrségnek, amiért hatékony és gyors munkát végeztek.

A tárgyalás tavaly szeptemberben kezdődött a szemtanúk kihallgatásával. Korábban, az előkészítő kihallgatáson a két gyanúsított azzal védekezett, hogy nem vettek részt a rablásban, de az ügyészség megismételte a vádiratban foglaltakat.