2024. március 29., péntek

Felháborodtak a német fodrászok

A labdarúgóknak feltűnően ápolt a hajviseletük, ez meg hogyan történhet zárlat idején?

Mint a legtöbb országban, úgy Németországban is szigorú korlátozások vannak érvényben a koronavírus-járvány jelenleg is tartó hulláma miatt, amely több iparágat is sújt. A nehéz helyzetbe kényszerült vállalkozók gyakran fejezik ki elégedetlenségüket. A leghangosabb felszólaló szinte minden országban a vendég- és szórakoztatóipar, a hét elején viszont a fodrászok és borbélyok németországi szövetsége is már nyílt levelet intézett a Német Labdarúgó Szövetség elnökéhez.

A szövetség megállapítása szerint több labdarúgót is frissen nyírt hajkoronával láthattak a nézők a pályán. Ezzel nem is lenne baj, ha a fodrászszalonok az országos rendelet értelmében december 16-a óta nem tartanának zárva egész Németország területén. Felmerül a kérdés, hol és hogyan nyiratkozhattak a focisták meg az intézkedések közepette, amikor az állam területén még a háztartások látogatására is szigorú szabályok vonatkoznak. Ennek függvényében a lakosság számára nem maradhatott más az utóbbi egy hónapban, mint az, hogy választhat az elhanyagolt megjelenés, vagy a szakszerűtlen hajvágás lehetősége közül.

Az egyesület véleménye szerint tévé képernyőjéről követve az utóbbi hetek mérkőzéseit egyértelműen megállapítható, hogy a játékosok hajviselete olyan mértékben szakszerű, hogy olyat csakis professzionális fodrász tud kreálni, megfelelő felszereléssel. A közlemény következtetése szerint ezt a tényt a legtöbb polgár megállapíthatta, ami egyértelműen arra bátorítja a lakosságot, hogy titokban járjanak el a fodrászszalonokba, emiatt pedig az intézkedéseket betartó becsületes szépségipari műhelyek esnek csak el a jövedelemtől, miközben mások a szürkegazdaság területén ténykednek.

– Növekszik a lakosok felháborodása a tökéletes hajkoronájú futtballjátékosok iránt. Ha ők eljárhatnak fodrászhoz, a lakosok is szeretnének. Emiatt a fodrászszalon-tulajdonosok napi szinten az ügyfelek olyan buzdító kéréseinek vannak kitéve, hogy szegjék meg az intézkedéseket, és titokban nyírjanak – áll a szövetség közleményében.