2024. április 25., csütörtök

Vissza a kultúrához és a művészethez!

Stefan Milenković az Újvidéki Művelődési Központ munkáját is segíti

A világhírű hegedűművész ellátogatott a Művelődési Központba, ahol Bojan Panaotović igazgatóval megállapodtak a 2021 januárjában kezdődő együttműködési ciklus részleteiről. Stefan Milenković zenei programszervezőként fog tevékenykedni. – Megtiszteltetés számomra az, hogy részt vehetek a központ munkájában. Újvidéken ügyesen felismerték és kiaknázták az intézmények közötti összhang és a jó együttműködés lehetőségét, ezt az elért eredmények is tükrözik. Az egész város együtt cselekszik, ami kiváló eredményeket szül, én pedig segíteni fogok, amennyire csak módomban áll – hangsúlyozta Milenković.

Bojan Panaotović igazgató ismertette munkájukat és programjaikat. Kiemelte, hogy a Művelődési Központ profilja világhírű, aktívan együttműködnek négy Nobel-díjassal. Beszámolt arról is, hogy 2015-ben kezdeményezést indítottak a giccs és az ostobaságok ellen, felszólítva ezzel a fiatalokat, hogy térjenek vissza a kultúrához és a művészethez!
– A minden évben megrendezendő Dzsesszfesztivál Újvidék egyik kulturális szimbólumává vált, városunk ad otthont az Alternatív és Kísérleti Színházak Nemzetközi Fesztiváljának, azaz az INFANT-nak is. A Művelődési Központ volt a Novi Sad 2021 Alap mozgatórugója az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése során – emelte ki Panaotović, aki hozzátette, hogy a központ hivatalos YouTube-csatornája több mint négymillió nézettségi indexszel rendelkezik.

Az igazgató Stefan Milenkovićnak ajándékozta Olga Tokarčuk Nobel-díjas írónő könyvét, mely a Művelődési Központ gondozásában jelent meg.
A fotó a látogatás alkalmával készült.