2024. április 18., csütörtök

A tanítási feltételek javítása

A Felsőfokú Szakirányú Óvó- és Edzőképző Szakfőiskolába látogatott a tartományi felsőoktatási titkár

Dr. Zoran Milošević tartományi felsőoktatási és kutatási titkár kedden a szabadkai Felsőfokú Szakirányú Óvó- és Edzőképző Szakfőiskolába látogatott, ahol megtekintette az intézmény felújítás alatt lévő amfiteátrumát. A vendéget az intézmény igazgatója, dr. Slavoljub Hilčenko fogadta.

Az amfiteátrum felújításának első fázisa befejeződött (Fotó: Gergely Árpád)

Az amfiteátrum felújításának első fázisa befejeződött (Fotó: Gergely Árpád)

A tartományi titkár látogatásának elején egy nem formális tanácskozáson vett részt, amelyen az igazgató mellett jelen volt a főiskola titkára és a hallgatói önkormányzat egy képviselője. A beszélgetés során az igazgató elmondta, hogy az oktatási intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, és meghívta a tartományi titkárt a november 25-én esedékes ünnepségre. Ezenfelül ismertette, hogy legfőbb céljuk, hogy a főiskola akadémiává válhasson. Ezzel kapcsolatban a tartományi titkár arra intette az igazgatót, hogy előtte alaposan mérjék fel, hogy van-e igény és piaci kereslet egy ilyen fajta felsőoktatási intézményre. A főiskolán zajló felújítási munkálatokkal kapcsolatban elmondta, hogy a tartományi kormány igyekszik az Újvidéken kívüli felsőoktatási intézményeket is támogatni. A tanácskozás után a tartományi titkár megtekintette a felújítás alatt álló amfiteátrumot, amelynek felújítása két fázisban zajlik. Az első fázist már befejezték. A második fázisban az előadótermet korszerű berendezéssel és technikai felszereléssel látják el.

Az esemény végén megtartott sajtótájékoztatón dr. Zoran Milošević a felsőoktatási intézmények folytonos fejlesztésének fontosságára hívta fel a figyelmet.

– A célokat csak együtt tudjuk elérni. Amikor azt mondom, hogy együtt, akkor a főiskolára, Szabadka Város önkormányzatára és a tartományi kormányra gondolok. Teljesen meg vagyunk győződve arról, hogy az, amit céljaink realizálásával megvalósítunk, nem politika, hanem a tanulási feltételek jobbá tétele. Ezt csak évtizedes távlatokban lehet megtenni, és nem egy titkár vagy egy igazgató egyetlen mandátuma alatt. Ezt a kontinuitást szolgálja az idén az amfiteátrum kiépítésének befejezése – nyilatkozta a tartományi titkár.