2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Hajrázott az Öreg Hölgy

Vasárnap este a Juventus 3:1-re legyőzte a Sassuolo gárdáját. A vendégek Obiang durva belépője után emberhátrányba kerültek, de Danilo hiába szerezte meg a vezetést az Öreg Hölgynek, a tíz emberrel küzdő Sassuolo pár pillanattal később egalizált. A végén a Juventus egykapuzása az eredményt is meghozta: a hajrában Ramsey és Ronaldo is bevette az ellenfél kapuját. A portugál sztár a bírói ráadásban a félpályáról indulva nyargalt végig a kapuig, hogy egy lapos lövéssel lezárja a három pont kérdést.

Angliában az FA-kupa legjobb 64 csapata között a Tottenham 5:0-val padlóra küldte a nyolcadosztályú Marine együttesét. A kiscsapat egy akció keretében 30 000 virtuális jegyet adott el a Mourinhóék elleni meccsre, így hosszú távon biztosították a klub anyagi hátterét. Spanyolországban a Valencia hosszú idő után ismét nyerni tudott: a Denevérek idegenben 1:0-ra legyőzték a Valladolidot. A vendégeknél edzősködő Javi Gracia egyelőre állja a sarat, s bár a pletykák arról szólnak, hogy elküldhetik az anyagi gondokkal küzdő klubtól, a spanyol szakember célja benntartani a nagy múltú gárdát.

FA-kupa, 1/32, érdekesebb eredmények: Marine–Tottenham 0:5, Newport–Brighton 1:1 (11-esekkel 3:4). Német bajnokság, a 15. fordulóban: Augsburg–Stuttgart 1:4, Bielefeld–Hertha 1:0. Az élcsoport: Bayern 33, Leipzig 31, Leverkusen 29 pont stb. Olasz bajnokság, a 17. fordulóban: Fiorentina–Cagliari 1:0, Juventus–Sassuolo 3:1. Az élcsoport: Milan 40, Inter 37, Roma 34 pont stb. Spanyol bajnokság, a 18. fordulóban: Cadiz–Alavés 3:1, Valladolid–Valencia 0:1. Az élcsoport: Atlético (–3) 38, Real Madrid 37, Barcelona 34 pont stb.