2024. április 23., kedd

A képviselő-testület elnöke meglátogatta az Élők országát

Jelena Marinković Radomirović, az újvidéki képviselő-testület elnöke tegnap meglátogatta a kaboli kolostort, amelyben az Élők országa program keretében drogfüggőket gyógyítanak.

A képviselő-testület elnöke a látogatás során körbejárta a kolostort, és átadta Miloš Vučević, Újvidék polgármesterének az ajándékát a közösségnek.

Ma van karácsony másnapja, ekkor hagyományosan meglátogatjuk szomszédainkat, barátainkat. Én is a barátaimhoz látogattam el ma, szeretném ha tudnák, hogy támogatom őket, és nagyra tartom igyekezetüket. Azért van szükségük támogatásra, mert ki kell tartaniuk azon az úton, amelyen elindultak, és azért tartom nagyra igyekezetüket, mert jó útra tértek – mondta Marinković Radomirović.

A képviselő-testület elnöke átadta Miloš Vučević üdvözletét, és hangsúlyozta: az újvidéki önkormányzat a jövőben is támogatni fogja az Élők országa működését, valamint felhívást intézett mindannyiunkhoz, hogy minél többen segítsük a program megvalósítát.

Azt szeretném üzenni a program résztvevőinek, hogy ne adják fel, folytassák amit elkezdtek, erősödjenek meg, mert jó útra tértek. Ez a bizonyítéka annak, hogy senki sincs egyedül, sokan készek segíteni. Köszönettel tartozom a kaboli kolostornak azért a munkáért, amit az Élők országa program keretében megvalósítanak – véli az újvidéki képviselő-testület elnöke.

Isihije püspök, a kaboli kolostor vezetője köszönetet mondott az Élők országa program résztvevőinek és támogatóinak.

Arra törekszünk, hogy szeretetet és támogatást nyújtsunk a program résztvevőinek, de a védenceink nagy kihívás előtt állnak. Sokat köszönhetünk az újvidéki önkormányzatnak és a tartományi szerveknek, valamint minden olyan személynek, akik különböző módon támogatták a drogfüggő személyek gyógyulását – mondta Isihije püspök.