2024. április 19., péntek

Orbán: Magyarországon február 1-jéig meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket – jelentette be Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Amíg nincs elegendő vakcina, addig ezeket a kereteket fenn kell tartani – mondta a kormányfő, hangsúlyozva ugyanakkor: nem egyszerűen el akarja hárítani a válságot, hanem azt akarja, hogy 2021 egy kiemelkedően jó éve legyen a magyaroknak. Az első egy-két hónap még döcögni fog, de utána be kell gyújtani a rakétákat – fogalmazott Orbán Viktor.
A koronavírus elleni vakcináról szólva a miniszterelnök közölte: szeretne mindenkit megnyugtatni, az oltások biztonságosak és szükségesek, és ha sor kerül rá, ő is beoltatja magát.

A novemberben hozott szigorú korlátozásokat legutóbb december 7-én hosszabbították meg. Egyedül szenteste volt enyhítés az ünnepre való tekintettel.

Eszerint továbbra is érvényben marad a kijárási tilalom este 8 és hajnali 5 óra között, az éttermek zárva maradnak, a felsőoktatás, és a középiskolai oktatás továbbra is digitális tanrenddel folytatódik, és minden gyülekezés és rendezvény tilos.