2024. április 20., szombat

Újvidéki önkéntesek Petrinjén

Székvárosi fiatalok is segítik a horvátországi rászorulókat

Január 6-a és 10-e között újvidéki aktivisták is Horvátországba utaznak, a katasztrófa sújtotta területekre, ők is segítenek a lakosságnak.

Önkénteseink Petrinja, Sisak és Glina városokba vittek fertőtlenítőszereket, higiéniai eszközöket, törlőkendőket, pelenkákat, hálózsákokat, takarókat és élelmiszert. A tapasztalt önkéntesek egyik csoportja a helyszínen segít a lakosságnak, a másik csoport pedig információt gyűjt arról, hogy milyen jellegű segítségre lenne még szüksége az ottaniaknak. A Fenntartható Jövő Társasága – Lépések már az első nagyobb földrengés óta folyamatos kapcsolatban van a horvátországi szervezetekkel. Az önkéntesek fuvarozásához és a segély elszállításához szükséges szállítóeszközöket bérmentve szerezte be a társaság.

Az aktivisták arra kérik a szerbiai lakosokat, hogy amennyiben módjukban áll, járuljanak hozzá adományaikkal a rászorulók megsegítéséhez. A befizetőlapon tüntessék fel a következőket: Društvo za održivu budućnost – Koraci, Mlatišumina 19/6., Belgrád. A fizetés célja: Segítség a földrengés által sújtott területeken Petrinja, Glina és Sisak területén, dinár folyószámlaszám: 160-6000000768419-94, használhatjuk a 288-at (adományok) fizetési kódként, devizaszámlaszám: 160-600000076906014.