2024. április 25., csütörtök

Nőtt a kórházban ápoltak száma Szabadkán

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet csütörtöki jelentése szerint a járványhelyzet a tartomány egész területén rendkívüli, az újonnan regisztrált fertőzöttek száma továbbra is magas, viszont stabilnak mondható. Szabadka Város területén a csütörtöki napon több mint ezer aktív fertőzöttet tartottak nyilván.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet csütörtökön kiadott jelentése alapján az észak-bácskai körzet területén egy nap alatt 62 személynél regisztrálták a koronavírus-fertőzést. Szabadkán 48 új esetet állapítottak meg.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A Szabadkai Közkórház szerdai jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében 24 óra alatt 59 vizsgálatot végeztek el. 22 beteget további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt tizennégy korábban a kórházban ápolt pácienst engedtek haza; ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

A kórház Covid-részlegében 115 betegről viselnek gondot. Hét beteget az intenzív osztály koronavírusos megbetegedetteknek fenntartott részlegében ápolnak. Közülük öten gépi lélegeztetésre szorulnak.

Azon polgároknak, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, vagyis lázzal, légzési nehézséggel küzdenek, köhögnek, mellkasi fájdalmuk van, illetve nem éreznek szagokat és ízlelésüket is elveszítették, továbbra is a Szabadkai Egészségház két Covid-rendelőjében kell jelentkezniük. A Harambašić, valamint az Eugen Kumičić utcában lévő rendelő mindennap 7 és 22 óra között áll a páciensek rendelkezésére.