2024. április 19., péntek

Fejbe vágta a rendőrt

Az ittas vezető százezer dináros pénzbírságot kapott

Az ariljei rendőrség tegnap letartóztatta azt a helybeli, 32 éves N. F.-t, aki a pravoszláv karácsony böjtjén megtámadta a szolgálatban levő rendőrt.

A hatósági személy ellen elkövetett támadás akkor történt, amikor a közlekedési rendőrség a közúti ellenőrzés során megállította egy 32 éves férfit. Az igazoltatás során derült ki, hogy a férfi alkohol hatása alatt ragadott kormányt. Amikor a rendőrök ki akarták szállítani a járművéből, hogy józanítóba vigyék, az ittas sofőr visszautasította az együttműködést. Felhívta a barátait, akik a helyszínre érkezve sértegetni kezdték a rendőröket. A barátok közül az egyik, N. F. meg is ütötte az egyik rendőrt, mégpedig a fejét.

A támadót hivatali személy elleni támadás miatt előállították, 48 órás előzetesbe helyezték, miután az illetékes ügyész kihallgatta. Az ittas vezetőre pedig 100.000 dináros pénzbírságot róttak ki, és 8 hónapra megvonták tőle a vezetői engedélyét.

A másik, ötvenhat éves barát, aki szintén sértegette a közlekedési rendőröket, a hatóság szóbeli bántalmazása miatt 50.000 dinár pénzbüntetést kapott.