2024. április 25., csütörtök

Meggyalázta a dzsámit

Fegyelmi eljárást indítottak a Novi Pazar-i rendőr ellen

Fegyelmi eljárást indított Novi Pazarban a rendőrigazgatóság a 38 éves Z. M. rendőrtiszt ellen, aki beosztásához nem méltó módon viselkedett a Novi Pazarban található dzsámi közelében.

A Belügyminisztérium közleménye szerint a fegyelmi eljárást maga Aleksandar Vulin belügyminiszter kérésére indították el. A tiszteletlenséggel vádolt rendőrt az eljárás végéig felfüggesztik a szolgálat alól.

A miniszter és a Belügyminisztérium dolgozói is elítélik az egyének szakszerűtlen és illetlen viselkedését, hiszen azzal csak rontják a rendőrség tekintélyét. Mint a közlemény kiemeli, az ilyen egyének viselkedése árnyékot vet a rendőrség áldozatkész munkájára.

Először a média számolt be az érintett rendőrtiszt viselkedéséről, aki Novi Pazarban a Sinan-bég dzsámi háremében vizelt, és ezzel meggyalázta.

Mevlud Dudić mufti, a Szerbiai Iszlám Közösség elnöke a Novi Pazar-i médiának adott nyilatkozatában elmondta, őt maga Nermin Ljajić, helyi rendőrfőnök telefonon értesítette arról, hogy a szégyenteljesen viselkedő rendőr ellen fegyelmi eljárás indul. Az iszlám közösség képviselete ugyanakkor rámutat arra, hogy a rendőrtiszt undorító megnyilvánulása nem jellemző Novi Pazarra, eltér az egyébként hagyományosan jó nemzetek közötti és vallások közötti gyakorlattól, az állami szervek pedig fellépésükkel megerősítették, hogy az ilyen viselkedés nem kaphat rendszerbeli támogatást.