2024. március 29., péntek

Őrizetbe vették Branislav Brano Mićunovićot

A montenegrói média ma arról számolt be, hogy a rendőrség Budvában letartóztatta Branislav Brano Mićunovićot. Ügyvédje szerint a nikšići üzletembert legfeljebb 72 órán át tarthatják fogva.

A podgoricai Vijesti lap megtudta, hogy a rendőrség ma a Budva bejáratánál lévő körforgalomnál állította félre Mićunović autóját.

Sajtóinformációk szerint Mićunović mellett több embert is letartóztattak, valamint két pisztolyt is találtak. „Mićunovićnak semmi köze a fegyverekhez" – állítja Danilo Mićović ügyvéd.

A nikšići üzletembert évek óta az alvilághoz kötődő személyként emlegetik, írja a Vijesti.

Mićunović letartóztatását Dritan Abazović miniszterelnök-helyettes is megerősítette. Mint mondta, „minden állampolgárnak egyenlőnek kell lennie a törvény előtt, és ez Branislav Mićunovićra is vonatkozik".

Andrija Mandić, a Demokrata Front egyik vezetője üdvözölte az üzletember letartóztatását, kijelentve, hogy ez Zdravko Krivokapić és Dritan Abazović kormányának bátor döntése volt.

„Tudniuk kell, hogy a parlamenti többség abszolút támogatta őket a szervezett bűnözés elleni határozott küzdelemben" – írta Mandić a Twitteren.