2024. április 25., csütörtök

Ajándék az év első újszülötteinek

Tavaly 225 baba született Topolyán

A községi elnök már hagyományosan meglátogatja és megajándékozza az év első újszülöttjét Topolyán, idén azonban a járványügyi helyzet miatt az alkalmi ajándékok átadására a szülészet udvarán került sor. Január 2-án, 16 óra 25 perckor született meg a községben az év első babája, Nikola. Ugyanazon a napon 21 óra 20 perckor egy kislány is világra jött, aki a Mila nevet kapta. A harmadik baba, Sofija 3-án született meg. Rajković Papacsek Orsolya és Mirjana Perunović szülésznők voltak jelen az év első szülésénél. A kis Nikola és édesanyja egészségesek, és hamarosan elhagyják a szülészetet. Szatmári Adrián 50 ezer dinárt és virágot vitt a kisfiúnak és édesanyjának, és a Vöröskereszt topolyai községi szervezetének titkára, Budimir Marić is alkalmi ajándékokkal köszöntötte az év első újszülöttjeit.
A Dr. Hadzsy János Egészségházat dr. Illés Csilla, az intézmény nemrég kinevezett igazgatója és dr. Radivojka Kokotović gyermekgyógyász képviselte. A kórházon kívüli szülőotthonként működő topolyai szülészet épülete előtt dr. Kanjevac Dudás Györgyi szülész-nőgyógyász szakorvos, a részleg főorvosa és dr. Varga Lívia gyermekgyógyász vette át az ajándékokat.
Elmondták, hogy a 2020-ban nőtt az újszülöttek száma Topolyán, ugyanis összesen 225 kisbaba jött világra, 2019-ben pedig 195 baba született.