2024. április 24., szerda

Megkezdődött az oltás a Szabadkai Gerontológiai Központban

Az intézménybe kedden százötven adag koronavírus elleni védőoltás érkezett

Kedden megérkezett az első koronavírus elleni vakcinákat tartalmazó szállítmány a Szabadkai Gerontológiai Központba. A szállítmány átvétele után az intézményben megkezdődött az ottani felhasználók oltása. A hírt kedden Brankica Tešanović, a Szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója jelentette be a sajtó képviselőinek.

A központ 168 felhasználója adta hozzájárulását ahhoz, hogy beoltsák a vakcinával (Fotó: Gergely Árpád)

A központ 168 felhasználója adta hozzájárulását ahhoz, hogy beoltsák a vakcinával (Fotó: Gergely Árpád)

– Kilenc és fél hónappal az első szerbiai koronavírus-megbetegedéses eset regisztrálása után eljött az a pillanat, amikor megkaphattuk a vírus elleni vakcinát. Az intézményben 168 felhasználó adta hozzájárulását ahhoz, hogy beoltsák a koronavírus ellen. A szállítmánnyal 150 adag védőoltás érkezett, amelyek mind a Pfizer-BioNTech gyár termékei. Az oltás előtt a felhasználók orvosi vizsgálaton esnek át. Az észak-bácskai körzetben mi vagyunk az első gerontológiai központ, amely megkapta a koronavírus elleni védőoltást – nyilatkozta Brankica Tešanović. Hozzátette, hogy a most kapott vakcinákkal a legegészségesebb felhasználókat oltják be.

Arra az újságírói kérdésre, mely szerint, mi lesz azokkal a felhasználókkal, akik most nem kapják meg a védőoltást, hiszen kevesebb adag vakcina érkezett, mint amennyi felhasználó jelentkezett a védőoltás beadására, az igazgató a következőket válaszolta:

– Remélhetőleg a jövőben folyamatosan érkezik majd hozzánk a védőoltás. Azoknak, ugyanis, akik ma megkapják a védőoltást, néhány hét elteltével fel kell venniük a második dózist – válaszolta Brankica Tešanović, azt azonban egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikor érkezik újabb vakcinaszállítmány a központba.