2024. április 19., péntek

Műhelymunkákat tartottak Magyarkanizsán

Fejlesztő foglalkozások a Csigabiga egyesület szervezésében

A magyarkanizsai Csigabiga Észak-vajdasági Gyógypedagógusok Egyesülete civil szervezet közel két évtizedes tapasztalattal maga mögött számos programot szervezett az elmúlt időszakban is, többségüket pályázaton nyert anyagi eszközökből valósította meg.
Céljuk valamennyi esetben az, hogy az oktatási intézményekkel együttműködve támogatást nyújtsanak a gyerekeknek, képességeik és személyiségfejlődésük tekintetében.

– Ettől a gondolattól vezérelve vettünk részt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Szekeres László Alapítvány által meghirdetett pályázaton, amelyen sikeresen szerepeltünk. A magyarkanizsai általános iskola normál tagozatán, magyar nyelven tanuló alsós diákok számára szerveztünk foglalkozásokat – mesélte Pakai Bózsó Tímea tanítónő.
A három hónapos projekt elsődleges célja a gyerekek képességeinek komplex, játékba burkolt fejlesztése, szociális kompetenciájuk alakítása, az iskolai környezetbe való gördülékenyebb beilleszkedés támogatása volt.

– A foglalkozásokat vezető pedagógusok Nagy Kracsun Szimonetta és Igaz Tímea voltak, akik szakmájukból és tapasztalataikból kifolyólag közel tudják magukhoz a fejlesztés témakörét. A projektbe huszonkét gyermeket tudtunk bevonni, a jelenlegi helyzet függvényében a szabályoknak megfelelően, az előírások betartásával, kisebb csoportokra osztva. Támogatónk, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából uzsonnát, kézműves- és taneszközöket biztosítottunk a műhelymunkákhoz, foglalkozásokhoz, valamint számos fejlesztőeszközzel is gazdagodtunk, amivel emelni tudtuk a játékos munka minőségét és sikerét. Szeretnénk köszönetet mondani a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola vezetőségének, akik otthont adtak a foglalkozásoknak, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, hogy anyagi támogatásával lehetővé tette számunkra a foglalkozások színvonalas megszervezését – mondta Pakai Bózsó Tímea.
A foglalkozások december végén zárultak, a gyerekek pozitív élményekkel gazdagodtak.