2021. július 24., szombat

FRISSÍTETT – Cristiano Ronaldo a XXI. század legjobb góllövője, Nikolić a 33.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) listája szerint Cristiano Ronaldo a XXI. század legjobb góllövője. Egyetlen magyarként Nikolić Nemanja a 33. helyen áll a rangsorban.

Az ötszörös aranylabdás portugál sztár – a lista december 31-i zárásakor – 756 találattal állt az élen, őt örök vetélytársa, Lionel Messi követte 715 góllal. Mögöttük óriási a szakadék: Zlatan Ibrahimović a harmadik, aki 558-szor volt eredményes 2001 óta.

A magyar bajnokságban háromszor, a lengyelben és az észak-amerikaiban (MLS) egyszer-egyszer gólkirály Nikolics Nemanja 33. a lajstromban 301 góllal. A zentai születésű csatár a pontvadászatokban 219, a nemzeti kupasorozatokban 61, nemzetközi kupamérkőzéseken 14, míg a válogatottban 7 alkalommal talált a kapuba.

Nikolić Nemanja Facebook oldalán a közölte, hogy kellemesen meglepte a hír.

– Meglepett a hír, hogy egyetlen magyarként felkerültem az IFFHS XXI. század legjobb góllövőinek listájára, ezzel a 21. század legjobb magyar góllövője lettem. Büszke vagyok, hogy Zentáról Barcson át odáig jutottam, hogy egy ilyen rangos listán igazi világsztárokkal említenek egy lapon. Harmincharmadikként a sorban, 301 tétmeccsen szerzett góllal képviselem a magyar labdarúgást. Tudom, mennyit dolgoztam ezért, és hogy soha sem adtam fel, ahogy most sem teszem, mert vannak még további céljaim! – írta Nikolić.

 

 

A XXI. század legjobb gólvágói az IFFHS szerint (december 31-i zárás):

1. Cristiano Ronaldo (portugál) 756 gól
2. Lionel Messi (argentin) 715
3. Zlatan Ibrahimović (svéd) 558
4. Luis Suarez (uruguayi) 489
5. Robert Lewandowski (lengyel) 473
...33. Nikolić Nemanja 301