2024. március 28., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Még egy Pelé-rekord a múlté

A Juventus hazai pályán 4:1-re legyőzte az Udinesét a Serie A 15. fordulójában vasárnap este. Az Öreg Hölgy színeiben kiválóan kezdte a 2021-es évet Cristiano Ronaldo. Az ötszörös aranylabdás portugál sztár duplázott, ezzel pedig megszerezte pályafutása 758. gólját is. Az örökranglistán – a hivatalos meccseket tekintve – maga mögé utasította a brazil Pelét, s már csak egy gólra van attól, hogy megdöntse Josef Bican abszolút rekordját, bár egyes számítások szerint Bican nem 759, hanem 805 gólt lőtt. A Juventusnak fontos volt a győzelem, de a tabella élén továbbra is a Milan áll. Pioli gárdája a Beneventót verte 2:0-ra.

Németországban a müncheni Bayern látszólag azt is megteheti, hogy egy félidőnyi előnyt ad az ellenfeleknek. Lewandowskiék a félidőben valószínűleg nevettek egyet azon, hogy a Mainz két góllal vezet ellenük, majd kifutottak a pályára, és lőttek egy laza ötöst a vendégeknek. A bajorok a diadallal visszaelőzték a Leipzig csapatát a bajnokságban.

Angliában a Chelsea nem tudott véget vetni rossz sorozatának: Lampard fiai 3:1-es vereséget szenvedtek a Manchester Citytől. Guardioláék nem kezdték jól a szezont, de ha a kékek hozzák az elmaradt meccsüket, máris ott lesznek a dobogón, a Liverpool–MU kettős közelében. Spanyolországban az Atlético Suárez utolsó percbeli góljával gyűjtötte be a három pontot, míg a Barcelona nyögvenyelősen, De Jong találatával nyert az Huesca ellen idegenben.

Angol bajnokság, a 17. fordulóban: Newcastle–Leicester 1:2, Chelsea–Manchester City 1:3. Az élcsoport: Liverpool (–1) és Manchester United (–1) 33, Leicester 32 pont stb. Német bajnokság, a 14. fordulóban: Borussia (D)–Wolfsburg 2:0, Bayern–Mainz 5:2. Az élcsoport: Bayern 33, Leipzig 31, Leverkusen 28 pont stb. Olasz bajnokság, a 15. fordulóban: Benevento–Milan 0:2, Juventus–Udinese 4:1. Az élcsoport: Milan 37, Inter 36, Roma 30 pont stb. Spanyol bajnokság, a 17. fordulóban: Alavés–Atlético 1:2, Eibar–Granada 2:0, Sociedad–Osasuna 1:1, Huesca–Barcelona 0:1. Az élcsoport: Atlético (–2) 38, Real Madrid 36, Sociedad 30 pont stb.