2024. április 20., szombat
ÉRDEKES HONLAPOK

Online karácsonyi vásár, családi játékok és alkoholkalkulátor

„Kiskarácsony, nagykarácsony / kisült-e már a kalácsom? / Ha kisült már ide véle. / Hadd egyem meg melegébe.
Kis fenyőfa, nagy fenyőfa, / Kisült-e már a malacka? / Ha kisült már, ide véle, / Hadd egyem meg melegébe..."
És még 5 versszakon át szól a közkedvelt gyermekdal, amit a kidíszített fenyőfa előtt énekeltünk/énekelünk karácsonykor, s ha szerencsések vagyunk, akkor az idén is, mivel nagyon úgy néz ki, hogy sokan a járvány miatti korlátozások miatt egyedül, vagy családjuktól távol lesznek kénytelenek ünnepelni. Ideiglenesen ünneplő köntösbe bújtattuk az érdekes internetes oldalakat bemutató rovatunkat is, s többé-kevésbé igyekeztünk egy csokorra valót összeállítani a karácsonyi és újévi oldalakból.

Elsőként elsősorban a Magyarországon ragadt ismerőseinknek, családtagjainak lehet érdekes a www.budapestikaracsony.hu oldal, amely az aktuális helyzet miatt a normális körülmények közepette a Budapesti Karácsonyi Vásáron árusító kézművesek számára nyújt lehetőséget, hogy a koronavírus okozta megszorítások végett otthonról, lakásuk melegéből próbálják értékesíteni a portékájukat. A főváros turisztikai szervezete ezért ezzel a rendhagyó online platformmal segíti a Magyar Kézműves Szövetség mestereit, iparművészeit és kézműveseit az ünnepek előtt. A Budapest Brand Zrt. kampányának fő célja a kialakult járványhelyzet alatt a hazai tárgyalkotó kultúra támogatása, a kézművesek és a vásárlóközönség összekapcsolása. A kezdeményezésben összesen hat kategóriában, mintegy ötven alkotó vesz részt. A kezdeményezés ugyan nem pótolja a Budapesti Karácsonyi Vásár, illetve a többi, így a vajdasági településeken megrendezésre kerülő ilyen jellegű rendezvények forralt boros, teás, betlehemezős hangulatát, de minden tekintetben példamutató lehet mindazon vajdasági városok előtt is (Szabadka, Zenta, Magyarkanizsa stb.), ahol ilyenkor úgyszintén karácsonyi vásárokat tartanak.

***

Ilyenkor, közvetlenül a karácsonyi és újévi ünnepek előtt, mindannyian azon agyalunk, mivel is díszítsük fel, tegyük szebbé házunkat, lakásunkat, milyen ételeket is készítsünk, illetve ha mindezt megoldottuk, mivel is üssük el szabadidőnket az ünnepek alatt? Ebben hasznos tanácsokat adhat a Szuper Karácsony.hu (www.szuperkaracsony.hu) oldal, amely a legalapvetőbb kérdések mellett télapós, romantikus filmeket, mesefilmeket és karácsonyi filmvígjátékokat is ajánl az ünnepekre.

***

Amennyiben a családdal, gyermekekkel ünnepeljük a karácsonyt, hasznosak lehetnek számunkra a Nők Lapja Cafe (https://nlc.hu/) által közzétett tinyurl.com/yb8ody7o címen elérhető írások, ahol öt, mindenki által könnyen játszható családi játékot mutatnak be.

***

Amennyiben kénytelenek vagyunk egyedül eltölteni a karácsonyi ünnepeket, és szeretünk a számítógépen játszani, akkor mindenképpen keressük fel a JátékokXl.hu karácsonyi oldalát a www.jatekokxl.hu/karacsony cím alatt, ahol kisezer flashjátékkal üthetjük el szabadidőnket.

***

Habár még egy kicsit odébb van, de már most nem árt azon gondolkodni, hogy mit is csináljunk szilveszterkor a jelenlegi, áldatlan helyzetben? A www.szilveszter.hu portál ebben, és még sok mindenben tud segíteni. Az oldalon megtalálhatjuk a szilveszteri ételek és italok receptjeit, ezenkívül még sok hasznos tanáccsal lát el minket. Így többek között egy alkoholkalkulátor is megtalálható az oldalon, amelyet, ha őszintén kitöltünk, megbizonyosodhatunk arról, hogy kockázatmentesen ülhetünk-e autóba, és vezethetjük-e járgányunkat a legőrültebb éjszaka után.