2024. március 29., péntek
OLVASNIVALÓ

Télirevaló sorozatok

Egy újabb évszak áll előttünk, amikor is szabadidőnkben a meleg szobánkba bevackolva darálhatjuk kedvenc sorozataink legújabb évadjait, illetve belevághatunk egy újabb többrészes kalandba. Az alábbiakban az idei év decemberében, illetve jövő év januárjában és februárjában bemutatásra kerülő sorozatok közül csemegézünk.

Az idei esztendő utolsó hónapjában a Batman hűséges komornyikjának, Pennyworthnek a kalandjai folytatódnak az EPIX-en, a CBS televíziós csatorna pedig a Magnum P.I. harmadik, illetve a MacGyver ötödik évadával rukkol elő.

Decemberben rajtol el az utóbbi évek legjobb sci-fi sorozatának a Térségnek (Expanse) az 5., egyben utolsó évadja is. A bemutatók közül ugyanekkor kerül fel a Netflixre A végítélet (The Stand) című sorozat. Stephen King háromkötetes regényének legújabb szériaváltozatában valahol a kaliforniai sivatag mélyén, egy titkos katonai laboratóriumban üzemzavar támad, s elszabadul egy gyilkos vírus. Iszonyatos sebességgel tarol végig az országon, tömegesen hullanak az emberek. Ám ismeretlen okból néhányuk szervezete ellenáll a szörnyű kórnak, épségben vészelik át a járványt. Egyetlen közös van bennük: hasonló álmokat látnak, melyekben vagy egy idős néger asszony, vagy egy baljós sötét ember hívja őket. Felkerekednek hát a túlélők, hogy eleget tegyenek a Gondviselés, illetve a Gonosz hívásának...

Jövő év januárjának második napján a BBC America kezdi el sugározni a Városőrség (The Watch) című sorozatát. Terry Pratchett brit író Korongvilág regényén alapuló széria Ankh-Morpork városának kutyaütő éjszakai őrségének a kalandjait meséli el, akik amolyan rablóból pandúr alapon szerveződnek, hogy megmentsék városukat a katasztrófától.

A CW-n startol a Walker, a texasi kopó (Walker, Texas Ranger) legújabb változata, amelyben Jared Padalecki játssza majd a címhőst.

Izgalmasnak ígérkezik a CBS All Access Coyote című sorozata is, amelyben egy visszavonult amerikai határőr azon kapja magát, hogy azoknak kell segíteni, akiket eddig igyekezett távol tartani az Egyesült Államok országhatáraitól.

Február, az év legrövidebb hónapjaként különösebben nem kényeztet el minket sorozatokat illetőleg. Egyedül február 23-án rajtol el a CW Flash sorozatának hetedik évadja, illetve a Superman&Lois sorozat. A széria érdekessége az, hogy a klasszikus DC szuperhős cselekményszál mellett Superman aka Clark Kentnek és Lois Lane-nek fiatal szülőkként ezúttal nemcsak a világot fenyegető gonoszokkal kell megküzdeniük, hanem a rohanással és stresszel teli hétköznapokban is helyt kell állniuk.