2024. április 19., péntek
KREATÍV PERCEK

Központban az étkező

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá.

Ebben a házban a nappali-étkező-konyha hármasával találkozunk. A ház nappali részét már egy előző számban bemutattam. Most megmutatnám az étkező-konyha modelljét is.


A nappalinak és a konyhának közvetlen kapcsolata van a ház melletti terasszal. Az étkezőnek hatalmas ablakai vannak, melyek különleges panorámát biztosítanak.
Színvilágban a bézs és a fehér színek folytatódtak tovább ezekben a terekben is, csakúgy, mint a nappaliban. Az étkezőben el tudtuk helyezni a hatalmas étkezőasztalt a székekkel, valamint egy komódnak is találtunk helyet. A hatalmas étkező fölé dekoratív csillár került.
A konyha bal oldalán, a balkonajtó mellett kezdődik a bútorzat. Többféle változatot dolgoztunk ki, így két lehetőség között kell eldönteni, melyik a tetszetősebb. Egyik változatban kisebb a konyhasziget, csupán kétszemélyes reggelizőpult alakítható ki rajta.

A másik változatban akár négy személy, tehát az egész család is együtt reggelizhet. A további variációk pontosan ennek köszönhetően jöttek létre. A hűtő és a sütő beépítésének a helye is emiatt változott.
A tulajdonosok a nagyobb reggelizőpult mellett döntöttek, hiszen a pontosan kidolgozott látványtervek után már tisztán el tudták képzelni a saját konyhájukat.

***
Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.