2024. március 28., csütörtök
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Az álomkártya használata

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.
– Üdvözlöm, mostanában egy dolog majdnem minden álmomban megjelenik, s ez nyugtalanít. Hallottam, hogy léteznek bizonyos álomkártyák, amelyek segítenek megszabadulni egy nyomasztó szimbólumtól. Tudna-e segíteni nekem?
– Nagyon jó, hogy fölfigyelt erre, és segítséget kér. Először kiderítjük, hogy az ön számára mit jelent az a szimbólum, milyen érzések vagy események, milyen gondolatok fűződnek ehhez a dologhoz. Azután azt beszéljük át, hogy általánosságban, a kollektív tudat szerint mit jelentenek ezek a jelek. Mindez rámutat a problémájára, esetleg a megoldásra is. Több szinten tolmácsolhatunk egy álmot, több jelentése is lehet egy álomnak. Ha ön szeretne bővebben megismerkedni az álomfejtéssel, mert ha igen, akkor ezt levelező tanfolyamon megtehetjük. Ha viszont ezt nem igényli, akkor foglalkozhatunk csak az aktuális kérdéssel, hogy mit jelent ez az álma, s hogyan segíthetünk ezen az álomkártyák használatával.
– Ezt az utóbbit kérem, most csak az aktuális problémát nézzük, esetleg majd idővel nekivágok a bővebb tanulmányozásnak is.
– Rendben, tehát melyik az a szimbólum, ami gyakran jelentkezik mostanában, s hogyan jelentkezik ez az ön álmában?
– Szóval nem elég a szimbólum, az is fontos, hogy pontosan mit álmodok? De hát mindig más dolgot álmodok vele.
– Igen, de biztosan találunk valamilyen közöset ezekben az álmokban. Az álmok érzelmeinket, törekvésünket, legmélyebb gondolatainkat és félelmeinket tükrözik. Néha furcsán torzított formában mutatkoznak, ezért kell megfejteni őket. Ezen üzenetek megértése és a tudattalannal való szoros kapcsolat nélkülözhetetlen lelki egészségünk megőrzéséhez.
– Tulajdonképpen mik is az álomkártyák, és hogyan használjuk őket?
– Az egyik oldalukon színes kép van, arról a jelképről, amellyel álmodtunk, a másikon pedig írás. A képet akár saját kezűleg rajzoljuk és színezzük ki, akár valahonnan, esetleg újságokból is kivághatjuk. Az álomkártya másik oldalán lévő írás pedig azt tartalmazza, hogy mit is jelképez, vagyis mit jelent az álomkép, mire utal akkor, ha jó dolgot álmodtunk ezzel a képpel, s mire utal akkor, ha rossz dolgot álmodtunk vele. Tartalmaz gyógyító üzenetet is, és az ellensúlyozó, vagyis gyógyító, ellensúlyként használt álomkártya nevét is.
– Igen, tehát ezek szerint két álomkártyát kell csináljak?
– Valószínűleg. Ha volt egy álmunk valamiről, s pozitív jellegű volt az álom, akkor ajánlatos magunkkal vinni egész nap ezt az álomkártyát, esetleg kézbe venni, elmélázni rajta, közelünkben tartani. Ilyenkor ezt az ő pozitív jelentését még jobban ránk tudja ruházni, segít abban, hogy életünkbe könnyebben behozzuk az őt ábrázoló energiákat. Ha viszont volt egy álmunk, s negatív jellegű volt, rossz dolog történt, rossz érzelmek voltak benne, akkor elővesszük ezt az álomkártyát is, amely az álmunkat jelképezi, de azonnal elővesszük az ő párját is, vagyis az egyensúlyozó kártyát is. Mindkettőn jól áttanulmányozzuk, amit ír, elgondolkodunk az álmon, a jelentésén, azon, hogy hogyan hozzuk ezt összeköttetésbe saját életünkkel, s mi az, amit megtehetnénk a probléma megoldásának érdekében. Ebben az is segíteni fog, hogy mindkét kártyát éjszakára a párnánk alá tesszük.
– Értem, elmondom az álmot, s ön megmondja, mi az ellensúly kártya is, mivel az álmom rossz volt.
– Igen. Legyen szíves meséljen el nekem három álmot ezzel a szimbólummal, ami most aktuális, ha lehet, akkor olyan sorrendben mesélje, ahogyan álmodta.
– Rendben. Tehát utazásról álmodok, mindig valahova utaznék, sietek, sok a poggyászom, s mindig lekésem a járatot. Lemaradok u buszról, nem indul az autó, nem fér be a poggyász, túl magas a lépcső a vonaton, a lényeg az, hogy mindig ott az akadály, nem haladok. Először a vonatra szálltam volna föl, de olyan magas volt a lépcső, hogy nem tudtam föllépni, mert szűk szoknyában voltam. A kezem is tele volt poggyásszal, így kapaszkodni sem tudtam, s a vonat elment az orrom előtt. Azután a buszra igyekeztem pár nap után, még egy vödör is volt a kezemben, teli kacatokkal, egy hosszú, talpig érő ruha volt rajtam, s át kellett lépnem egy húsz centiméteres akadályt, mielőtt belépnék a buszállomásra, de a ruhám beleakadt ebbe az akadályba, a táska és a vödör miatt nem tudtam megfogni és fölemelni a ruhámat, s néhányan röhögtek is rajtam. Szégyelltem magamat, hülyének éreztem magamat, s haragudtam az illetőre, aki ott volt az akadály mellett, sőt talán ő tette oda, és nemhogy nem segített volna, hanem kinevetett. Volt még két álmom utazással, vagyis autóval kapcsolatban, az egyikben a sok csomagot nem tudtam begyömöszölni az autóba, ott ügyetlenkedtem, hátulról pedig már dudáltak, sőt ahogy előrepillantottam, egy jelzőlámpát pillantottam meg, majd az útkereszteződést, s pont akkor váltott át a lámpa zöldre, így a sofőr indult is, alig volt időm kirántani a poggyászomat a kocsiból, mert beszállni nem tudtam. Az utolsó álmomban pedig bent voltam a kocsiban, hátul ültem, alig láttam előre a sok táskától, sőt valamilyen kalap is volt a fejemen, amely előrebukott, s az is gátolta a kilátást. A kocsi mögött egy utánfutó is volt a holmijaimmal, melyek elég bizonytalanul álltak rajta, gondoltam, valami már el is veszett belőle. Ám azt tapasztaltam, hogy nem haladunk, ahogyan a sok holmi közt kipillantottam, mindenütt autót, elakadást láttam az úton, nem haladtunk. Frusztrált voltam. Az övem is szorított.
– Hova szeretett volna utazni az álmaiban?
– Azt nem tudom, csak azt, hogy nem haladtam és mindig rengeteg holmit cipeltem.
– Nos, figyeljen rám! A poggyász leginkább válaszra váró, föltáratlan személyes kérdés, valamilyen teher, sokszor érzelmi teher, amelytől szabadulni kellene. Ezenkívül nyomasztó gondok, fölösleges kötődések is. Túl sok van önnek belőle, némelyet már lát is, hogy fölöslegesen cipel, mint például a kacatokkal teli vödör. Az, hogy túl sok, azt ott is látja, hogy ennyi teherrel lemarad, egy helyen topog, nem tud haladni, elmegy ön előtt minden előre mutató lehetőség. A gyógyító üzenet, hogy csináljon nagytakarítást a lelkében és szellemi téren is, sőt a fizikai környezetében is. Ellensúlyozó kártyaként egy madár álomkártyát készítsen. A madár szabadságot, könnyedséget, megszabadulást jelent. A lekésett járművek, ugyanúgy az elakadt jármű is a sok akadályra mutat rá az ön életében. Nincs is ön eléggé jól felkészülve még a változásra, nincs eléggé kiképezve se, hiszen megjelenése, öltözéke nem megfelelő, gátolja, mások ki is nevetik. Tehát nincs még készen ön a változásra, igyekezzen tisztázni céljait, mivel azt sem tudja, hogy hova igyekszik, csak azt érzi, hogy el van késve, az élet elmegy, ön pedig nem halad. Tehát tűzze ki a célt és képezze is ki magát megfelelően rá. Az ellensúlykártya legyen egy széles, egyenes országút, minimális közlekedéssel. Ez majd egyenes, biztonságos és nyugodt haladást jelent céljai felé.
– Tetszik ez a kártyadolog. Esetleg megkaphatnám csak ezt a részét az álomtanfolyamnak, ami az álomkártyákhoz fűződik?
– Természetesen. Körülbelül 40 álomkártyát kell majd készítenie, mindre elkapja a magyarázatot.