2024. április 16., kedd
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Megszabadultam az energiavámpírtól

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Tessék segíteni rajtam, a munkahelyemen tele vagyok energiavámpírokkal. Pár évvel ezelőtt már segített rajtam, amikor a volt párom zaklatott, akkor a lakatmágiát használtam. Már fölmerült bennem, hogy most is megteszem azt a rítust, de ezek többen vannak. A főnökasszonyom is köztük van, tehát nem is lenne jó azt a rítust most megtenni, mert nem akarom otthagyni ezt a munkahelyemet. Nagyon jó a fizetésem, és a munkámat is szeretem. De ez a sok pletykafészek kimerít! Csak mondják és mondják a hülye dumát, én pedig érzem, hogy csak úgy folyik ki belőlem az energia. Először idegesség fog el, néha közbeszólok valakit megvédeni, mert nem bírom már, de annál rosszabb, mindannyian rám támadnak, azután pedig nem is merek ellenkezni, hiszen a munkaadóm is köztük van. A végén csak hallgatok, az idegesség megmarad, s mintha elfolyna belőlem az erő. Nem a munka merít ki, hanem lelkileg vagyok padlón. Mit tud ajánlani?

– Az említett mágia nem erre van, az csak egy személyre való, egy zaklatóra. Ám van más megoldás. Az ön táskája ott van a közelében a munkahelyen?

– Igen, ott van két méterre.

– Nagyszerű. Beleteszi majd a táskájába a kis tükröt, amit küldök, amelyen a rúna ligatúra van, az a speciális rajz a rúnajelekkel. Hatalmas az ereje, s erre az ügyre tökéletes lesz. A tükör forduljon önök felé. Ez így észrevehetetlen, biztonságos és hatékony.

– Mikorra várhatom a hatását?

– Ahogyan aktiválom, onnantól már elkezdődik a hatása, de legkésőbb 3 hónapon belül meg kell történnie valaminek, ami meghozza a pozitív változást. Már a napokban meglesz a tükör, és elküldöm. Ha nem esik nehezére, értesítsen a kimenetelről.

– Mindenképpen. De mi fog történni? Megváltoznak, s nem pletykálnak többet? Esetleg fölmondanak? De mi lesz a főnökasszonnyal, az nem mehet el, mert ott dolgozik velünk. De én se szeretnék máshol dolgozni...

– Bízza ezt az univerzumra, s legjobb, ha úgy gondol minderre, hogy mindenki számára a legjobb történik, s az ön helyzete megoldódik.

***

Azóta eltelt három hónap, s a visszajelzés megtörtént. Lelkes telefonhívást kaptam.

– Képzelje, csoda történt! A legellenszenvesebb kolléganőm két hét után fölmondott, állítólag jobb munkát talált. A főnökasszony pedig végre teherbe esett, nagy az öröm, azonnal fölújításokba kezdtek, gyerekszoba létrehozásába, hogy mire jön a pici, s így ezt a helyiséget is, ahol eddig dolgoztunk, át fogják alakítani. Én kaptam egy külön kis irodát, ahol egyedül vagyok, zenét is hallgathatok munka közben, szebb a környezetem, a munkám ugyanaz maradt, örömükben a munkaadók a fizetésünket is egy kicsit fölemelték. A pletykáló társaság pedig odébb van tőlem, ők egy nagyobb helyiségbe pakolnak, nem is látom őket, csak éppen a reggeli szünetben, ami ideális. Mindenki örül, ez tényleg jól alakult.

– Örülök neki. Tudok-e esetleg még valamiben segíteni?

– Arra gondoltam, hogy a lányomnak kellene készíteni egy ilyen védelmet az anyósa miatt. Ugyanis együtt laknak, s szegénykémnek semmi szava sincs a házban, még a férje is tart a saját anyjától. Csak az a baj, hogy a lányom nem hisz az ilyesmiben.

– Nem mesélte el neki ezt az esetet, meg a múltkorit?

– Dehogynem, de ő azt mondja, hogy ez mind véletlen egybeesés.

– Hát mindenki nevezze úgy, ahogyan akarja, nem kérdezte tőle, hogy szeretne-e ő is az életében ilyen véletlen egybeesést?

– Nem tudom neki megmagyarázni. Lehet-e valahogy úgy, hogy ő ne tudja? Sajnos a tükröt az ő lakásában nem dughatom el...

– Igen, pedig így a tükrön a leghatásosabbak ezek a jelek. Vagy magára, a bőrére írva, de mi ezt sem tehetjük, viszont az ő fényképével dolgozhatunk, ebben az esetben ez is megteszi. Tehát olyasmit meg szabad csinálni, amivel segítünk neki, és amivel senkinek nem ártunk. Ez még nem olyan beavatkozás az ő életébe, amivel karmikus terheket vonnánk magunkra, hiszen ön is bánkódik, ha látja és tudja, hogy a lánya nem boldog. Ez kihat az ön életére is, neki pedig nem árt vele, hanem segít. Tehát ezért szabad beleavatkozni. Olyat nem volna szabad tenni, amit ő nem akar, például elszakítani a párjától, vagy leszoktatni a cigarettáról, még akkor sem, ha ön tudja, vagy csak hiszi, hogy ez jó lenne az ő számára. Tehát le fogom írni, mi a teendője, s ezt tegye meg. Tehát, hogy a lánya védve legyen az anyósától energetikailag, és hogy javuljanak meg a viszonyok.

– Próbáljuk ki!

***

Nemsokára jelentkezett az asszony.

– Képzelje el, megváltozott a lányom sorsa! Ő már régóta külföldre szeretett volna menni, de a férje mindig halogatta, mert nem akarta itt hagyni az anyját. Most viszont a mama megismerkedett egy özvegyemberrel, s megemlítette a fiának, hogy nem ártana végre a melléképületet megcsinálni, mert lehet, hogy télire már a bácsi is itt fog lakni, s mégsem lehetnek egymás nyakán, menjenek már külföldre, hogy megkeressék a rávalót, s építkezzenek! Most a lányom nagyon boldog, megszabadult végre az anyóstól, többé nem laknak majd együtt, s külföldre mehet, pont oda, ahol a barátnője is van. Várja őket a megbeszélt állás is. És képzelje, azt mondta nekem: „Látod, anyu, mégis kialakult a sorsom, anélkül, hogy a te csiribú-csiribá módszereidet bevetettük volna!"

Én meg csak sunyítottam, mosolyogtam magamban, kislányom, ha tudnád...