2024. április 25., csütörtök

Lecsaptak a tehervagonokat fosztogató bűnbandára

Tehervagonokat fosztogató bűnbanda tagjait fogták el a rendőrök hétfőn Cegléden és Budapesten, összehangolt akcióban – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.
A ceglédi rendőrök 2019 tavasza óta nyomoztak tehervagonok fosztogatói ellen, akik közül korábban már elfogtak négy férfit. Hétfőn hajnalban nyolcvan rendőr kilenc ceglédi és egy fővárosi helyszínen csapott le egyszerre. A rendőrség tájékoztatása szerint Ceglédről tíz, Budapestről pedig egy embert állítottak elő.
Közülük 2 nőt és a 9 férfi, közül hét embert őrizetbe vettek, akiknek kezdeményezték letartóztatását. A tizenegy gyanúsított közül csak egy, a lopott áruk eladásában résztvevő, szabadlábon védekező 41 éves nő tett érdemi vallomást.
A rendőrség szerint a banda tagjai 2019 elejétől a ceglédi, az albertirsai és a ferencvárosi vasútállomáson feltörték a várakozó tehervagonokat, a lopott áruk eladásával keresett több millió forintot pedig felélték. A vagonokból nagy mennyiségű súrolószert, fertőtlenítőszert, de kerékpárokat is loptak, valamint a gyanúsítottak közül ketten decemberben elfogott társaikkal részt vettek abban a 2020 májusi ceglédi bűncselekményben, ahol több százezer forintot érő orvosi kötszereket zsákmányoltak.