2024. április 25., csütörtök

Gyors internet, gyors tanulás!

A gyors és zökkenőmentes internetkapcsolat a jelenlegi helyzetben rendkívül fontos az egyetemistáknak, hogy követni tudják az órákat. Az OPENS Ifjúsági Klub hét wifi routert adományozott az újvidéki kollégiumoknak, így járulva hozzá az internet sebességének növeléséhez.

A beruházás értéke 150 ezer dinárt tesz ki, ennek köszönhetően várhatóan javulnak majd a bennlakó kollégisták tanulási feltételei.
Zoran Martinović, az Egyetemista Központ igazgatója szerint ez a támogatás nagyon sokat jelent a hallgatóknak. A központ folyamatosan dolgozik azon, hogy fejlessze a tanulási feltételeket. Azonkívül, hogy megfelelő szállást és ételt biztosítanak az egyetemistáknak, fontos, hogy a hallgatók intézményeinkben egyre színvonalasabb, jobb feltételek között folytathassák tanulmányaikat.

A járványhelyzet miatt az oktatás az online térbe került át, így sok esemény, szeminárium, előadás, műhelymunka is – emlékeztetett Vukašin Grozdanović, az OPENS koordinátora. Internet-hozzáférés korábban is volt a kollégiumban, most nagy szükség van azonban a sebességének növelésére. Az új eszközöknek köszönhetően nem lesznek túlterhelve azok a routerek, amelyeket már korábban telepítettek – az internet sebessége most a duplájára nőtt.
A múlt év számos kihívás elé állított mindenkit, így a hallgatókat is, mivel az oktatás nem a megszokott módon zajlott-zajlik. Az ilyen jellegű támogatások hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyetemisták – a kialakult helyzet ellenére is – zavartalanul tanulhassanak tovább.