2024. március 29., péntek

Nem pihennek a Vörös Ördögök

A Manchester United Rashford 93. percbeli találatával 1:0-ra legyőzte a Wolverhampton gárdáját kedd este a Premier League 16. fordulójában, ezzel két pontra megközelítette az élen álló, címvédő Liverpoolt. A Vörös Ördögök kiegyenlített csatát folytattak a Farkasok ellen, Solskjærékat többször is De Gea tartotta életben. A bírói ráadásban Rashford a tizenhatoson belül egy lövőcsel után tekert a kapura, a megpattanó lövés pedig az ellenfél hálójában kötött ki. A játéknapon az Arsenal sorozatban második győzelmét aratta: az Ágyúsok a Chelsea elleni diadal után most a Brightont győzték le. A Leeds az előző körben bravúrt végrehajtó West Bromwich vendégeként brillírozott (5:0).

Spanyolországban a rövid karácsonyi szünet után a Sevilla 2:0 arányban nyert a Villarreal ellen, mindeközben a Barcelona Messi nélkül ismét csak szenvedett, sőt, a kiesés elől menekülő Eibar ellen hátrányba is került. A gránátvörös-kékek Dembélé góljával egalizáltak, de Koeman fiai így is csak a hatodik helyen állnak a La Ligában.

Angol bajnokság, a 16. fordulóban: Brighton–Arsenal 0:1, Burnley–Sheffield 1:0, Southampton–West Ham 0:0, West Bromwich–Leeds 0:5, Manchester United–Wolverhampton 1:0. Az élcsoport: Liverpool (–1) 32, Manchester United (–1) 30, Leicester és Everton (–1) 29 pont. Spanyol bajnokság, a 16. fordulóban: Sevilla–Villarreal 2:0, Barcelona–Eibar 1:1, Cadiz–Valladolid 0:0, Levante–Betis 4:3. Az élcsoport: Atlético (–3) és Real Madrid (–1) 32, Sociedad, Sevilla (–2), Villarreal 26 pont stb.