2024. április 20., szombat

Ana Brnabić kormányfő újévi jókívánságai

Ana Brnabić kormányfő és a kormány több tagja levélben kívántak boldog új esztendőt Szerbia polgárainak. A kormányfő rámutat, hogy a mögöttünk levő 2020-as év megmutatta, nincs fontosabb az emberi egészségnél, mint ahogyan arra is, nincs nagyobb öröm a családnál és a barátoknál.

„Jelen pillanatban a legfontosabbnak tűnik, hogy megkezdődött a koronavírus elleni oltás, ami nagyon fontos állomás a pandémia elleni küzdelemben. Ez a tény a jövőbe vetet hitünket és derűlátásunkat táplálja. Ezt talán az egészségügyben foglalkoztatottak érzik át leginkább, de kétségkívül mindannyiunk számára bátorító hír” – fogalmazott a kormányfő.

– Szerbia minden polgárának jó egészséget, sok boldogságot és pozitív energiát kívánok az új esztendőben. Azt kívánom, hogy az ünnepnapokat családjuk körében töltsék, békében és szeretetben – üzente a szerb kormány vezetője, miközben leszögezte, a 2021-es év is kihívásokkal telinek ígérkezik, elsősorban ha az egészségünkre, a gazdaság talpra állítására, és országunk pozíciójának erősítésére gondolunk.

A szerb külügyminisztérium eredeti videoüzenetben küldte újévi jókívánságait az ország polgárainak. Nikola Selaković külügyminiszter mellett Szerbia nagykövetei is jókívánságaikat küldték, méghozzá azon a nyelven, amely országban szolgálatot teljesítenek.

Boldog új esztendőt kívánt az ország polgárainak Maja Gojković művelődési és tájékoztatási miniszter, Marija Obradović államigazgatási és önkormányzati miniszter, és Anđelka Atanasković gazdasági miniszter is.