2024. március 28., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Döntetlenek éjszakája

Újra pontokat hagyott elveszni a liverpooli klubokat üldöző Chelsea és Leicester. Frank Lampard együttese az Arsenal elleni, kissé meglepő vereség után hétfő este hazai pályán csak 1:1-es döntetlent játszott az Aston Villa vendéglátójaként. Giroud találatára a másik oldalon El-Ghazi válaszolt. A Crystal Palace ellen idegenben fellépő Leicester szinte egykapuzott, de Brendan Rodgers legénysége a hajrában már az egy pontért harcolt. Az első játékrészben Iheanacho büntetőt hibázott, a fordulás után Zaha góljával a hazaiak kerültek előnybe. Az egyenlítő találatra a 83. percig kellett várni, ekkor a szélső Barnes mentette meg Schmeichelék becsületét. Bár hétfőn a PL-ben még egy összecsapást rendeztek volna, az Everton–Manchester City találkozót pozitív koronavírustesztek miatt elhalasztották.

Angol bajnokság, a 16. fordulóban: Crystal Palace–Leicester 1:1, Chelsea–Aston Villa 1:1. Az Everton–Manchester City mérkőzést koronavírus-fertőzés miatt elhalasztották. Az élcsoport: Liverpool (–1) 32, Leicester és Everton (–1) 29 pont stb.

Costa családi okok miatt távozik Madridból?

Diego Costa kihagyta a madridi Atlético hétfői edzését, mivel átgondolja a jövőjét a spanyol bajnokságban jelenleg éllovas együttesnél – számolt be egy, a klubhoz közeli forrásra hivatkozva a Reuters brit hírügynökség. A 32 éves spanyol válogatott csatár harmadik periódusát tölti a matracosoknál. Aktív részese volt a klub legutóbbi bajnoki címének a 2013/2014-es idényben, majd a Chelsea-nél töltött időszakot követően 2018-ban visszatért a spanyol fővárosba, ahová még fél évig köti a kontraktusa. Az AS spanyol lap értesülései szerint Costa családi okokra hivatkozva szerződése felbontását kérte az Atlético vezetőségétől.