2024. április 24., szerda

Ajándékcsomagok az ovisoknak

A Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási programjának keretében a múlt héten Temerinben is kiosztották a meséskönyveket tartalmazó csomagokat a jelenleg még óvodába járó, de ősszel már iskolába induló kisgyermekeknek. A programot már 2013 óta minden évben megszervezik, és elsődleges célja, hogy a szülőket arra ösztönözze, hogy magyar tannyelvű iskolába írassák be gyermekeiket.

Ternovácz István, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja elmondta, hogy az ovisok egy Mátyás királyról szóló könyvet, valamint az ünnepekre való tekintettel egy tábla csokoládét is kaptak az ajándékcsomagban.

– Tavaly csupán 47 óvodás számára adtunk át csomagokat, de az idén már 51 ovist örvendeztettünk meg, ami azt jelenti, hogy szeptemberben ennyi elsősünk lehet Temerinben, ami mindenképpen jó hírnek számít. Ternovácz kiemelte, hogy a Kókai Imre Általános Iskola még egy Csodasarkot is elnyert, ami Tadity Viktor másodikos diák érdeme, mivel részt vett a Miénk a város elnevezésű versenyen, amelyen kimagasló eredményt ért el. A Csodasarkot a nyertes tanuló osztálya kapta meg, ebben főként a gondolkodást, az ügyességet és más képességeket fejlesztő társasjátékok találhatók.

Az ajándékcsomagok a beiskolázási program első lépése volt, amelyet az első osztályba való indulásig még táskák kiosztása és pénzbeli támogatás is követ majd.